Ny idrett får egen cup på The Gathering 2004

For første gang vil datasamlingen The Gathering preges av Europa-cupen i en nylig anerkjent idrett.

For første gang vil datasamlingen The Gathering preges av Europa-cupen i en nylig anerkjent idrett.

For trettende påske på rad samler KANDU («Kreativ Aktiv Norsk Data Ungdom») IT-interessert ungdom til The Gathering. Det er ventet i overkant av 5000 deltakere på The Gathering 2004 i Vikingskipet OL-arena på Hamar. Blant sponsorene i år er Microsoft, BaneTele og NTNU, med Sun Norge som maskinleverandør.

Ved siden av arrangementets kjennemerke – koding av «demoer» – blir det konkurranser innen blant annet grafikk, musikk, animasjon og i spill som Counter-Strike, Unreal Tournament 2003, Warcraft 3, Battlefield 1942 og Starcraft. Ellers blir det seminarer, arbeidsgrupper og underholdning i form av film eller konserter.

Nytt i år er den første offisielle europeiske cup i Dance Dance Revolution (DDR), beskrevet som «dansemaskinene som har tatt Norge med storm den siste tiden». DDR er et konsept lansert av det japanske spillselskapet Konami i november 1998. Det går ut på at du danser i samsvar med instrukser gitt grafisk på en dataskjerm, og får poeng avhengig av hvor nøye du er i stand til å følge instruksene. I konkurranser er det etablert et detaljert regelverk for poenggiving og valg av musikk. I Norge skal DDR være anerkjent som idrett.

Organisasjonen DDR Europe har sitt sete i Oslo og står for arrangementet av Europa-cupen på Hamar. Tevlingen varer i ti timer og skal kåre den beste av 60 internasjonale deltakere. En norsk tolvåring kjent under dekknavnet «Snute» er lokal favoritt, selv om han tapte en annen internasjonal konkurranse til italienske «Lion» i London i januar. DDR Europe samler lokale foreninger i tolv land.

På konkurransenivå krever DDR spesielle maskiner. Det finnes også varianter for vanlige spillmaskiner, der deltakerne danser på spesielle matter.

Arrangørene av The Gathering håper å kunne vise finalen i DDR-cupen på storskjerm.

Til toppen