- Ny iMac i september

Selv sier ikke Apple noe, men Mac-forhandlere ZDNet har snakket med, mener de vil kunne begynne salget av en ny, oppgradert versjon av iMac allerede i september.

Selv sier ikke Apple noe, men Mac-forhandlere ZDNet har snakket med, mener de vil kunne begynne salget av en ny, oppgradert versjon av iMac allerede i september.

Det er salgsrespresentanter for New York-baserte J&R Electronics Inc. og Sears, Roebuck and Co. i California som bekrefter at forsendelser av nye iMac-er er ventet allerede om en måneds tid.

Det har lenge versert rykter om at det kommer nye iMac-er på tidlighøsten og at disse vil skille seg vesentlig fra dagens modeller, men presis informasjon om prosessorhastigheter, skjermstørrelser og andre detaljer har ennå ikke lekket ut fra Cupertino-selskapet. J&R Electronics vil imidlertid begynne å ta imot bestillinger på de nye iMac-ene på tampen av august, skriver ZDNet.

De heteste tipsene går ut på at iMac vil holde fast på dagens 15-tommers skjermer, men at det vil bli mer programvare og en raskere prosessor å finne under skallet på de nye modellene. Dersom Apple lanserer nye iMac-er i september, vil Steve Jobs trolig benytte anledningen til å slå på stortromma under Seybold Seminars i San Franscisco og/eller Apple Expo'99 i Paris samme måned. Jobs er ventet å ville delta på begge evenementene.

Under Macworld Expo i New York i forrige måned, opplyste Apple at selskapet hadde solgt nesten to millioner iMac-er. Maskinen er dermed den bestselgende i Apples historie. iMac selges nå for 1199 dollar i USA, og leveres da med en 333 MHz G3-prosessor, 32 megabyte RAM, innebygget 56Kbps-modem, 24x CD-spiller og et hardplatelager på seks gigabyte.

Til toppen