FORBRUKERTEKNOLOGI

Ny Internet Explorer skal kunne stoppes

Microsoft har lært av protestene som kom da selskapet rullet ut SP2-oppgraderingen av Windows XP.

27. juli 2006 - 11:58

Da Microsoft i fjor vår rullet ut Service Pack 2 for Windows XP, fikk de mange rasende IT-sjefer på tråden. For SP2 var ikke en vanlig sikkerhetsoppdatering, men en massiv endring av Windows XP som stoppet mange applikasjoner.

Likevel hadde Microsoft satt opp Windows automatisk til å laste den ned og installere den, noe som skapte problemer for mange bedrifter der brukere lot oppgraderingen gå sin gang. Først etter lanseringen kom Microsoft med et verktøy som lot IT-sjefer styre utrullingen.

Nå ser Microsoft ut til å ha lært. Senere i høst er selskapet klar med en ny versjon av sin nettleser.

Internet Explorer 7 er den første store oppgraderinger på flere år, trolig fordi Microsoft har vært forsiktig med nye versjoner etter den store monopol-rettssaken i USA. En ny versjon av IE lar Microsoft tilbakestille endringer brukere har gjort og for eksempel gjenopprette MSN som oppstartsside.

IE7 innholder en rekke forbedringer på sikkerhetssiden. Dette er Microsoft argument for å spre programmet gjennom Automatic Updates-systemet. Trolig nettopp på grunn av rettssaken som holdt på å dele selskapet i to, presiser Microsoft nå at brukere vil få et tilbud om å oppgradere og hverken ja eller nei vil være avkrysset på forhånd.

Det skal være fullt mulig for Windows-brukere å beholde og leve med IE6, lover Microsoft.

I tillegg lover Microsoft at IT-sjefer skal få et verktøy som lar dem blokkere og oppdateringen for større PC-parker.

    Les også:

IE7 gir også Microsoft nettleser en del andre nyheter, blant annet såkalte skilleark som samler alle åpner nettsider inne i et fellesvindue, også kalt tabbed browsing. Dette har Opera og Firefox lenge har hatt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.