Ny Internett-standard hopper nærmere

IPv6, en ny versjon av IP-protokollen skal løse mange av dagens Internett-problemer. Nå trykker Cisco på startknappen.

Dagens Internett sliter med en rekke problemer på grunn av begrensningene i IP-protokollen. Dagens versjon IPv4, har blant annet ikke nok sifre, noe som etterhvert vil føre til adresse-mangel.

En rekke operativsystemer og andre produkter har støttet IPv6 siden midten av 90-tallet, men det vil enda ta flere år før IPv6 tas i generell bruk, mener IT- og telebransjen. Det viktigste behovet IPv6 vil fylle er muligheten for økt antall adresser, noe som vil bli nødvendig i en verden med Internett-adresserbare lysbrytere, kjøleskap og mobiltelefoner. Nå kan utviklingen skyte fart, for endelig legger Cisco inn IPv6 i programvaren som styrer deres nettverksbokser, Internetworking Operating System, skriver Cnet. Dette er svært viktig fordi det er Cisco-utstyr som brukes i store deler av basisnettet som driver Internett.


Andre ferske produkter som støtter IPv6 er blant annet Playstation 2 og Windows XP som lanseres i oktober. I tillegg til flere andresser, gir IPv6 også bedre sikkerhet og mulighet til å prioritere trafikk.

Til toppen