Ny iPhone rett på pallen

Netcom melder som kraftig etterspørsel og Apple fikk revansj over Android.

Selv om den ble tilgjengelig i Norge de siste dagene av oktober, rakk iPhone 4S å bli den tredje mest solgte smarttelefonen i det norske markedet sist måned.
Selv om den ble tilgjengelig i Norge de siste dagene av oktober, rakk iPhone 4S å bli den tredje mest solgte smarttelefonen i det norske markedet sist måned.

Netcom melder som kraftig etterspørsel og Apple fikk revansj over Android.

Mobiloperatøren Netcom offentliggjør hver måned listen over de mest solgte smarttelefonene basert på statistikk fra egne utsalgssteder og partnere.

Tallene viser at Apples nye iPhone 4S klarte å kapre tredjeplassen av de mest solgte smarttelefonene i Norge i oktober. Det på trass av at telefonen bare var tilgjengelig for norske kunder noen få dager i oktober.

– Det er imponerende at iPhone 4S selger tredje best av alle smarttelefoner i oktober med tanke på at den ble sluppet i Norge helt i slutten av måneden. Apple har en egen evne til å skape suksesser og det ser ut til at de har klart det igjen, sier Øyvind Vederhus, kommunikasjonssjef i NetCom i en pressemelding.

Android taper terreng

Ser vi på hva som har skjedd innen markedsandeler for de ulike operativsystemene så har Apples nylansering gjort at iOS har klart å ta tilbake tronen som den mest solgte plattformen.

Blant smarttelefonene som ble solgt gjennom NetComs salgskanaler i oktober har 53 prosent Apples iOS som operativsystem mens 43 prosent kjører på Googles Android. Bare fire prosent av telefonene kjøres på Symbian. Til sammenligning var tallene i september 31 prosent for iOS, 62 prosent for Android og 1 prosent for Symbian.

Avstanden øker

Salgstallene for oktober viser at Samsung Galaxy S II fremdeles selger godt og at avstanden mellom de tre på pallen og de øvrige smarttelefonene på listen øker, melder Netcom.

– Nykommeren på listen denne måneden er Sony Ericsson Ray, og salgsstatistikken viser at det stadig er bredde i det norske smartmarkedet med syv leverandører på topplisten. Det er foreløpig noen som skiller seg ut, men det blir interessant å følge konkurransen fremover når Nokia kommer på banen med sine nye Windows Phone-mobiler, sier Vederhus.

De mest solgte smarttelefonene i oktober:
(Forrige måneds plassering i parantes)

  • 1. (1) iPhone 4
  • 2. (2) Samsung Galaxy S II
  • 3. (-) iPhone 4S
  • 4. (4) Sony Ericsson ARC
  • 5. (3) ZTE Blade
  • 6. (-) Sony Ericsson Ray
  • 7. (5) HTC Sensation
  • 8. (6) Nokia N8
  • 9. (7) HTC Wildfire S
  • 10. (-) HTC Incredible S
Til toppen