TELEKOM

Ny iPhone rett på pallen

Netcom melder som kraftig etterspørsel og Apple fikk revansj over Android.

Selv om den ble tilgjengelig i Norge de siste dagene av oktober, rakk iPhone 4S å bli den tredje mest solgte smarttelefonen i det norske markedet sist måned.
Selv om den ble tilgjengelig i Norge de siste dagene av oktober, rakk iPhone 4S å bli den tredje mest solgte smarttelefonen i det norske markedet sist måned.
3. nov. 2011 - 10:32

Mobiloperatøren Netcom offentliggjør hver måned listen over de mest solgte smarttelefonene basert på statistikk fra egne utsalgssteder og partnere.

Tallene viser at Apples nye iPhone 4S klarte å kapre tredjeplassen av de mest solgte smarttelefonene i Norge i oktober. Det på trass av at telefonen bare var tilgjengelig for norske kunder noen få dager i oktober.

– Det er imponerende at iPhone 4S selger tredje best av alle smarttelefoner i oktober med tanke på at den ble sluppet i Norge helt i slutten av måneden. Apple har en egen evne til å skape suksesser og det ser ut til at de har klart det igjen, sier Øyvind Vederhus, kommunikasjonssjef i NetCom i en pressemelding.

Android taper terreng

Ser vi på hva som har skjedd innen markedsandeler for de ulike operativsystemene så har Apples nylansering gjort at iOS har klart å ta tilbake tronen som den mest solgte plattformen.

Blant smarttelefonene som ble solgt gjennom NetComs salgskanaler i oktober har 53 prosent Apples iOS som operativsystem mens 43 prosent kjører på Googles Android. Bare fire prosent av telefonene kjøres på Symbian. Til sammenligning var tallene i september 31 prosent for iOS, 62 prosent for Android og 1 prosent for Symbian.

Avstanden øker

Salgstallene for oktober viser at Samsung Galaxy S II fremdeles selger godt og at avstanden mellom de tre på pallen og de øvrige smarttelefonene på listen øker, melder Netcom.

– Nykommeren på listen denne måneden er Sony Ericsson Ray, og salgsstatistikken viser at det stadig er bredde i det norske smartmarkedet med syv leverandører på topplisten. Det er foreløpig noen som skiller seg ut, men det blir interessant å følge konkurransen fremover når Nokia kommer på banen med sine nye Windows Phone-mobiler, sier Vederhus.

De mest solgte smarttelefonene i oktober:
(Forrige måneds plassering i parantes)

  • 1. (1) iPhone 4
  • 2. (2) Samsung Galaxy S II
  • 3. (-) iPhone 4S
  • 4. (4) Sony Ericsson ARC
  • 5. (3) ZTE Blade
  • 6. (-) Sony Ericsson Ray
  • 7. (5) HTC Sensation
  • 8. (6) Nokia N8
  • 9. (7) HTC Wildfire S
  • 10. (-) HTC Incredible S
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.