Ny IT-minister mener lite om IT

Fornyelsesminister Heidi Grande Røys medgir at IT-ikke er hennes felt. Først over jul kommer planene:

Fornyelsesminister Heidi Grande Røys medgir at IT-ikke er hennes felt. Først over jul kommer planene:

Som en av de første mediene har digi.no fått et intervju med arvtageren til moderniseringsminister Morten A. Meyer. Heidi Grande Røys har fått tittelen Fornyelsesminister og blir dermed også IT-minister.

Men Røys forteller at hun foreløpig ikke kan svare på digi.nos spørsmål om hva den nye regjeringen planlegger på IT-fronten. Gjentatte ganger påpeker hun at hun er helt ny på IT, hittil har hun bare vært en vanlig bruker av IT på jobben.

Røys er utdannet som førskolelærer og har sittet en periode på Stortinget for SV. Før dette var hun leder for Hovedutvalget for Helse og Sosial i Flora.

Foreløpig skal hun derfor fokusere på å videreføre Meyers planer.

- Planene om å bruker-rette offentlig forvaltning passer godt for oss, sier Røys til digi. no. Vi ser ikke noe kontroversielt i prosjekter som MinSide.

digi.no spør Røys om hun har noen meninger om hva som er neste trinn når MinSide-portalen er ferdig, men får beskjed om å vente. Vi får det samme svaret når vi spør om hun har opplevd noen personlige IT-problemer hun mener bør angripes politisk.

SV var det eneste partiet som snakket om IT i valgkampen, blant annet om behovet for åpen kildekode og bruk av åpne formater. Men Røys vil foreløpig ikke si noe om hva slags politiske tiltak SV mener kan føre til økt bruk av åpen kildekode og åpne formater.

- Vi må vente litt. Jeg må først ha på plass ny statssekretær og så må vi jobbe oss gjennom dette. Over jul vil vi ha klar en plan, forteller Røys til digi.no.

Til toppen