Ny Java-versjon for OS/2 Warp

IBM har ferdig sin betaverson av Java Development Kit 1.1 for OS/2 Warp.

IBM har ferdig sin betaverson av Java Development Kit 1.1 for OS/2 Warp.

IBM har nå kommet med en betaverson av Java Development Kit (JDK) 1.1 for OS/2 Warp. Betaversonen av JDK 1.1 for OS/2 Warp er fullt kompatibel med Sun Microsystems JDK 1.1, som inkluderer støtte til JavaBeans, Java Database Connectivity (JDBC), og har bedrede sikkerhetsegenskaper.

- Ved å lansere Java 1.1 for OS/2 Warp har IBM en ideell plattform for utvikling i Java for både intranett og Internett, uavhengig av plattform, heter det i en pressemelding fra IBM.

JavaBeans' plattformuavhengige komponent-arkitektur vil la systemutviklere skrive gjenbrukbare komponenter én gang som kan kjøres overalt. Nå kan man ved å bruke JDK 1.1 for OS/2 Warp utvikle komponenter på OS/2-plattformen som også kan kjøres på andre operativsystemer.

Med støtte for JDBC får man en åpen grensesnittspesifikasjon mot SQL-databaser, slik at disse kan aksesseres transparent ved bruk av javabaserte applikasjoner. Ifølge pressemeldingen vil applikasjonene kunne kjøres 30 prosent raskere med JDK 1.1, enn med Java 1.02 for OS/2 Warp.

Betaversonen av JDK 1.1 inkluderer også sikkerhetsfiksing av 1.02 for OS/2 Warp 4, OS/2 Warp server og OS/2 Warp Server Advanced SMP. Denne kan lastes ned fra IBMs hjemmesider nå. Den endelige versonen av JDK 1.1 for OS/2 Warp skal etter planen komme i tredje kvartal '97.

- Med disse forbedringene vil vi bedre vår satsning mot å bli bransjens beste OS for kunder som går over mot Java og nettverk, sier Sandy Rankin, direktør i Network Computing Solutions, IBM Personal Software Products divisjon.

- Vi er tilhengere av slagordet som blir brukt om Java "Write Once, Run Anywhere", sier Cynthia Jeness, konsulent hos Golden Code Development Corporation. Hun mener at Java 1.1 for OS/2 vil være en ideell plattform for bruk både på intranett og internett.

OS/2 Warp serveren tillater point-to-point protocol (PPP) klienter, inkludert Windows NT, Windows 95, IBM 8235 og Shiva brukere, til å logge seg på en OS/2 Warp Server og det vil føles som om å jobbe på en lokal server. Fordelen er at man kan bruke serveren uansett hvor i verden man er og likevel ha samme fordeler som å bruke en lokal server.

Til toppen