Ny JBuilder med fokus på web

Borland lanserte tirsdag JBuilder X, en ny utgave av selskapet utviklingsmiljø for Java.

Borland lanserte tirsdag JBuilder X, en ny utgave av selskapet utviklingsmiljø for Java.

JBuilder X (nummer ti) er ifølge Borland den største oppgraderingen av produktet på mer enn to år og inkluderer mer enn hundre nye eller forbedrede egenskaper. Den nye funksjonaliteten fokuserer på brukervennlighet og produktivitet, web-relaterte løsninger, webtjenester og Enterprise JavaBeans-utvikling. Blant annet tilbys det nå drag-and-drop-verktøy for å bygge løsninger basert på webtjenester og støtte for den åpen kildekodebaserte Java applikasjonsserveren JBoss.

    Les også:

Borland har også bygge et egen visuelt designverktøy for Struts, som er programvare levert av Apache-prosjektet for å hjelp utviklere å konstruere web-applikasjoner på tvers av flere komponenter, for eksempel database, applikasjonsserver og webserver. Designerverktøyet skal gjøre det enklere for utviklerne å organisere utviklingen og å registrere endringer i ulike deler av applikasjonen.

JBuilder X inneholder også et visuelt verktøy for å bygge løsninger tilpasset webtjenester. Eksisterende webtjenester kan innlemmes i nye tjenester ved hjelp av drag-and-drop-funksjonalitet. Verktøyet lar utviklerne også publisere programvarekomponenter med webtjeneste-grensesnitt slik at de kan knyttes til andre applikasjoner.

Utviklingsmiljøet inkluderer blant annet visuelle verktøy for å utnytte de ulike mulighetene som tilbys av ulike applikasjonsservere.

JBuilder X kommer i tre utgaver. JBuilder Enterprise er først og fremst utvikling av J2EE og webtjenester, JBuilder Developer for webapplikasjoner og kodesentrert utvikling, samt den enkleste utgaven, JBuilder Foundation, som er fritt tilgjengelig.

JBuilder Enterpriser koster ifølge Borland 3500 dollar, mens developer-utgaven har en prislapp på 1000 dollar i Borlands nettbutikk.

Alle utgavene av JBuilder finnes til Windows, Linux og Solaris. Developer- og Foundation-utgaven er også tilgjengelig for Mac OS X.

Til toppen