BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny kameramobil fra Nokia

Nokia lanserte onsdag mobiltelefonen 7250i som blant annet inkluderer digitalkamera og xHTML-nettleser.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. juni 2003 - 12:41

Det er lenge siden Nokia kom med nye mobiltelefonmodeller, men i dag lanserte selskapet telefonen 7250i, en trebåndstelefon med innebygd kamera, 128 x 128 punkters fargeskjerm, xHTML-nettleser og FM-radio, for det europeiske markedet. Telefonen vil leveres i "sesongtilpassede" farger.

7250i skal ha et grafisk brukergrensesnitt som drar nytte av fargeskjermen og tilbyr ikoner og snarveier til viktig kontaktinformasjon, fotogalleri og menyfunksjoner. xHTML-nettleseren skal gjøre det mulig å bruke tjenester som ikke bare inneholder tekst, men også bilder og animasjoner.

    Les også:

Telefonens innebygde CIF-kamera skal være spesielt optimalisert for kompakte skjermer. Det skal ha en innstilling for å ta bilder på steder med dårlig lys, redigeringsfunksjon og mulighet for å legge inn bilder sammen med kontaktinformasjonen.

Telefonen støtter multimediemelding (MMS) som kan sendes til andre telefoner med MMS-støtte eller til e-postadresser. Disse meldingene kan sendes sammen med tekst og ringetoner.

Telefonen har en egen lommebokfunksjon som sammen med WAP-leseren skal muliggjøre pålitelige transaksjoner over nettet.

SyncML-støtte skal gjøre det enkelt å samordne personlige data fra kalender, adressebok eller huskelister via telefonen ved hjelp av en nettverksserver. På denne måten kan brukeren for eksempel holde PC-en på kontoret oppdatert mens vedkommende er på ferie.

Telefonen ventes å komme på markedet i juni. Prisen er ifølge Nokia Scandinavia foreløpig ikke klar, men prisen vil bli noe høyere enn 7250-modellen som har en veiledende pris på 4500 kroner.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.