BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny kameramobil fra Nokia

Nokia lanserte onsdag mobiltelefonen 7250i som blant annet inkluderer digitalkamera og xHTML-nettleser.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. juni 2003 - 12:41

Det er lenge siden Nokia kom med nye mobiltelefonmodeller, men i dag lanserte selskapet telefonen 7250i, en trebåndstelefon med innebygd kamera, 128 x 128 punkters fargeskjerm, xHTML-nettleser og FM-radio, for det europeiske markedet. Telefonen vil leveres i "sesongtilpassede" farger.

7250i skal ha et grafisk brukergrensesnitt som drar nytte av fargeskjermen og tilbyr ikoner og snarveier til viktig kontaktinformasjon, fotogalleri og menyfunksjoner. xHTML-nettleseren skal gjøre det mulig å bruke tjenester som ikke bare inneholder tekst, men også bilder og animasjoner.

    Les også:

Telefonens innebygde CIF-kamera skal være spesielt optimalisert for kompakte skjermer. Det skal ha en innstilling for å ta bilder på steder med dårlig lys, redigeringsfunksjon og mulighet for å legge inn bilder sammen med kontaktinformasjonen.

Telefonen støtter multimediemelding (MMS) som kan sendes til andre telefoner med MMS-støtte eller til e-postadresser. Disse meldingene kan sendes sammen med tekst og ringetoner.

Telefonen har en egen lommebokfunksjon som sammen med WAP-leseren skal muliggjøre pålitelige transaksjoner over nettet.

SyncML-støtte skal gjøre det enkelt å samordne personlige data fra kalender, adressebok eller huskelister via telefonen ved hjelp av en nettverksserver. På denne måten kan brukeren for eksempel holde PC-en på kontoret oppdatert mens vedkommende er på ferie.

Telefonen ventes å komme på markedet i juni. Prisen er ifølge Nokia Scandinavia foreløpig ikke klar, men prisen vil bli noe høyere enn 7250-modellen som har en veiledende pris på 4500 kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.