BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny kaptein på Fornebu

Per Kristian Jacobsen (43) er ansatt som ny administrerende direktør i IT Fornebu AS.

Therese Werenskiold
14. sep. 2000 - 13:45

Styret i IT Fornebu AS, med styreformann Terje Mikalsen i spissen, har ansatt Per Kristian Jacobsen (43) som ny administrerende direktør og daglig leder.

Jacobsen har bred erfaring innen teknologiledelse og kommersialisering av teknologi, og gleder seg til å ta fatt på oppgaven med å konkretisere IT Fornebus visjon om en innovasjons- og kunnskapslandsby på Fornebu, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Terje Mikalsen mener ansettelsen av Jacobsen (som har fremragende kvalifikasjoner) er en ny bekreftelse på at utviklingen av selskapet virkelig har begynt å skyte fart.

Styrevedtaket innebærer at Per Morten Vigtel går tilbake til sin opprinnelige rolle som leder for Norsk Investorforum (Nifo), mens han fortsetter som viseformann i IT Fornebus styre.

- Dette er et skifte som har vært planlagt over lang tid, og som markerer at vi går inn i en ny fase. Mens Vigtel har lagt stor vekt på de politiske og samfunnsmessige aspektene av visjonen, blir min oppgave å lede den konkrete jobben som skal gjøres fremover. De første oppgavene blir å etablere en inkubator i løpet av 2001, i tillegg til at vi skal definere og utvikle et trådløst vandrenett og et begrenset antall andre satsingsområder, uttaler Jacobsen i pressemeldingen.

Det er, ifølge den nye direktøren, meningen å gjøre hele Fornebu til et fyrtårn, som skal vise hvordan det er mulig å takle overgangen til en mer nettverksbasert, åpen og dynamisk økonomi.

- Jeg har fått et klart inntrykk av at aksjonærene føler en sterk forpliktelse overfor selskapets visjon. IT Fornebu har en kontroversiell forhistorie, men nå håper jeg tiden er inne til å samle alle de gode kreftene som trengs for å realisere visjonen, sier Jacobsen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.