BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny Kina-kontrakt til Nokia

Nokia fortsetter å gjøre det skarpt i Kina. Konsernets avdeling i Peking er tildelt nok et utbyggingsoppdrag, denne gangen et GSM-prosjekt verdt vel 330 millioner kroner.

Øystein Kvistad
26. feb. 1997 - 17:06

Beijing Telecommunications Administration (BTA) og Beijing Nokia Mobile Telecommunications inngikk onsdag en avtale som innebærer at Nokia får ansvaret for den videre utbygging av BTAs GSM-nett i Peking. Kontrakten er verdt 50 millioner dollar, vel 330 millioner kroner, og leveransene starter umiddelbart.

Etter utvidelsen vil GSM-nettet ha en kapasitet på tilsammen 550.000 abonnenter. Nokia skal mellom annet levere svitsjer, kontrollere og basestasjoner, i tillegg til at selskapet skal oppgradere det gamle IT-styringssystemet for nettet.

Etablering av tekstmeldingstjeneste (SMS) - selvfølgelig med kinesisk tegnsett - sørger Nokia også for, og ambisjonene er ikke mindre enn at partene satser på å gjøre SMS til standardløsning på alle GSM-telefoner som heretter blir solgt på det kinesiske markedet.

Dette er den tredje utbyggingskontrakten Nokia inngår med BTA. Første fase ble påbegynt i mai 1994, de to andre avtalene ble signert i februar 1995 og mai ifjor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.