Ny komprimering dobler modemfarten

Flere nye standarder for analoge modemer er vedtatt av den internasjonale teleunionen ITU. En av dem kan doble den praktiske hastigheten på nedlasting over web.

Vedtakene ble gjort på et møte i gruppen som er ansvarlig for modem-spesifikasjoner, ITU-T Working Party 1/16 i Edinburgh i forrige uke.

Gruppen anbefaler en ny komprimeringsalgoritme (Recommendation V.44) som forventes å gi et komprimeringsforhold på 6 til 1 i en typisk web-forbindelse. ITU mener at datagjennomstrømningen vil kunne overstige 300 kilobiter per sekund mot 150 til 200 kbps med dagens komprimeringsstandard.

- Disse overføringsratene ligger stadig under det man kan oppnå med DSL, men har fordelen av at nettoperatøren spares for nye installasjoner, og overlater oppgraderingen til Internett-tilbyderne og deres brukere, heter det i pressmeldingen.

ITU regner med at analoge modemer vil være i alminnelig bruk i mange år framover.

Andre vedtak gjelder oppgraderingen av V.90-standarden for såkalte 56K-modemer. Oppgraderingen øker bitoverføringsraten til 48 kbps på optimale forbindelser, og gjør oppkoplingsprosedyren raskere under bestemte betingelser.

Modemer som følger den oppgraderte standarden vil også være i stand til å vike linjen og innstille seg selv på hold dersom noen prøver å ringe deg mens du surfer, i stedet for at oppringeren avvises med et opptattsignal.

Les også disse artiklene:


Ett PC-kort gir fire slags datakom
3Com mister 56K-patent

Til toppen