LYSE

Ny konserndirektør i Lyse tele – Toril Nag går til HitecVision

Eirik Børve Monsen blir ny konserndirektør for Lyses televirksomhet fra 1. mai.

Eirik Børve Monsen blir ny konserndirektør for Lyses televirksomhet når Toril Nag går av.
Eirik Børve Monsen blir ny konserndirektør for Lyses televirksomhet når Toril Nag går av. Tommy Ellingsen/Lyse
21. apr. 2023 - 10:17

Eirik Børve Monsen erstatter Toril Nag som konserndirektør for Lyses televirksomhet, skriver Lyse i en pressemelding fredag.

Lyses televirksomhet innbefatter mobiloperatøren Ice, bredbånds- og underholdningsleverandøren Altibox og en rekke hel- og deleide fiberselskaper i Norge.

Toril Nag blir partner i investeringsfond

Nåværende konserndirektør Toril Nag har takket ja til å bli ny seniorpartner i investeringsfondet HitecVision der hun skal jobbe med investeringer knyttet til energisektoren.

– Toril har vært med på å bygge opp Lyses omfattende televirksomhet fra bunnen helt siden hun begynte i konsernet i 1999. Hun har gjort en imponerende jobb og etterlater seg et stort fotavtrykk i norsk telekombransje og ikke minst i Lyse, sier konsernsjef Eimund Nygaard i meldingen.

Avtroppende konserndirektør Toril Nag.
Avtroppende konserndirektør Toril Nag.

Bakgrunn fra Telenor og KPMG

Arvtaker Eirik Børve Monsen kommer fra stillingen som konserndirektør for økonomi og finans i Lyse. I sitt arbeid i konsernet har han jobbet tett sammen med televirksomheten og vært tungt involvert i flere oppkjøpsprosesser, blant annet Lyses kjøp av mobiloperatøren Ice i 2022, skriver Lyse.

Han har flere styreverv i Lyse-konsernet og er styremedlem i DSD.

Han har tidligere jobbet med revisjon og rådgivning i KPMG, samt hatt flere lederstillinger i Telenor både i Norge og i Asia. Før han startet i Lyse i 2016, var han finansdirektør i Akva Group ASA, skriver Lyse.

– Spennende tid

Børve Monsen er utdannet statsautorisert revisor og har en Master of Business Administration (MBA) fra Norges Handelshøyskole (NHH). I tillegg er han siviløkonom fra Handelshøyskolen BI i Oslo, og renteanalytiker og autorisert finansanalytiker fra NHH/NFF.

– Lyses telekomvirksomhet går inn i en svært spennende tid med fortsatt ekspansiv kundevekst og utbygging av samfunnskritisk infrastruktur. Jeg ser fram til å lede dette arbeidet, sier Børve Monsen i meldingen.

Børve Monsen går inn i den nye rollen 1. mai 2023. Stillingen som konserndirektør for økonomi og finans vil nå lyses ut internt i konsernet.

Kutter olje og gass

Hitecvisions administrerende direktør, Ole Ertvaag, skriver i en melding at Nag skal ha kontorplass ved investeringsfondets hovedkvarter i Stavanger. Han er svært fornøyd med å få henne med på laget.

– Erfaringen hennes med å bygge opp lønnsomme selskaper med bakgrunn i energisektoren, og hennes store bransjenettverk, gjør henne til en ideell partner hos oss, sier han.

Hitecvision har bestemt seg for å slutte å investere i olje- og gass-sektoren, og skriver at alle framtidige investeringer vil være i selskaper som driver med fornybar energi og nyskapende energiløsninger.

Nag sier i meldingen fra selskapet at nye energiformer er en raskt voksende sektor som innebærer store muligheter for investorer og gründere. Hun ser på det å skulle bruke erfaringen sin til å bygge opp selskaper som bidrar til å endre samfunnet, som en fantastisk spennende mulighet.

Konsernsjef Eimund Nygaard har fått en ny verdivurdering på Lyse. Telekom står for halvparten av selskapets verdi,.
Les også

Lyse Tele verdt 27 milliarder kroner

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.