Ny konserndirektør i Telenor

Kristin Skogen Lund får færre oppgaver.

Ny konserndirektør i Telenor
Kjell Morten Johnsen vil ta grep om Telenor europeiske virksomhet. Han ledet frem til dag selskapets virksomhet i Serbia. Bilde: Telenor

Telenor meldte fredag ettermiddag om at Kjell-Morten Johnsen har blitt utnevnt til konserndirektør og leder for Telenors europeiske virksomheter.

Han vil få ansvar for en ny regional europeisk enhet innen Telenor-gruppen, som inkluderer de sentraleuropeiske virksomhetene i Ungarn, Serbia og Montenegro samt virksomhetene i Sverige og Danmark. Telenor Norge fortsetter som en egen enhet ledet av Berit Svendsen, som er medlem av Telenors konsernledelse.

I pressemeldingen fremkommer det at konserndirektør Kristin Skogen Lund vil «forsterke sitt fokus på Telenors innovasjonsagenda gjennom sin stilling som leder av Digital Services og Broadcast.»

– Jeg er glad for at Kjell-Morten Johnsen har tatt i mot tilbudet om nye ansvarsområder. Han har levert sterke resultater som leder av Telenor Serbia og har bred erfaring fra tidligere stilinger i Telenor, spesielt som leder av Telenor Russland. En hovedutfordring for Telenor fremover er å iverksette nye operative modeller og industrialisere de europeiske virksomhetene. Dannelsen av en ny europeisk enhet innebærer en styrking av disse tiltakene, sier Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i en kommentar til utnevnelsen.

Ledelsesendringene gjør at Kristin Skogen Lund, som til nå har ledet både Digital Services, Broadcast og de danske og svenske virksomhetene, vil få noe færre oppgaver.

- Hun ønsker nå å konsentrere seg om Digital Services. Videre fremgang for Digital Services er av vital viktighet for Telenor. For å levere på de målene vi har satt for områder som finansielle tjenester, internettjenester og maskin-til-maskin-løsninger trenger Telenor et sterkt og fokusert lederskap, skriver Telenor i pressemeldingen.

Dag Melgaard, informasjonssjef i Telenor, sier til digi.no at det er Skogen Lund sin egen ide og forslag at Johansen tar over den nye funksjonen.

– Det har to årsaker: Det gir henne mer tid til å fokusere på innovasjon og tjenesteutvikling men det gir også muligheter for Kjell-Morten Johnsen å konsentrere seg mer om hele Europa, sier Melgaard til digi.no

Bjørn Magnus Kopperud, som har vært fungerende leder for virksomhetene i sentral- og øst Europa, vil få nye ansvarsområder i Telenor Norge.

    Les også:

Les mer om:
;