BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny kraftig Athlon klar for bærbare PC-er

AMDs Mobile Athlon 2200+ for bærbare er klar. Fujitsu Siemens kan straks levere PC-er med den nye prosessoren.

11. nov. 2002 - 10:32

Mobile Athlon XP 2200+ er AMDs hittil kraftigste prosessor for bærbare. Varianten for stasjonære PC-er har vært i handelen siden i sommer. Den bærbare utgaven har spesielle strømsparingsfunksjoner og er tilrettelagt for DDR-minne. I likhet med den stasjonære varianten er den optimalisert for Windows XP, har 3DNow!-teknologien for multimedia, klokkes i 1,8 GHz, og er produsert etter en 130 nanometers prosess.

Fujitsu Siemens Amilo A-x600 bærbar PC for forbrukermarkedet, med AMD-prosessor. <i>Foto:  Fujitsu Siemens Computers</i>
Fujitsu Siemens Amilo A-x600 bærbar PC for forbrukermarkedet, med AMD-prosessor. Foto:  Fujitsu Siemens Computers

AMD mener den skal ha ytelse tilsvarende en Pentium 4 i 2,2 GHz. Mobile Athlon 2200+ støtter busser i 200 og 266 MHz. Enhetene produseres i Dresden i Tyskland. Prisen ved kjøp av 1000 enheter er 186 dollar.

Fujitsu Siemens har allerede gjort klar sin Amilo A-x600-modell med den nye prosessoren, for salg i Europa. Lokale leverandører i Storbritannia og Japan vil ha modeller markedsklare i løpet av november. I USA selges maskiner med den nye prosessoren gjennom nettstedet HSN.com.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.