Ny LCD-skjerm med ekte 3D

Hvis du liker å spille, men er lei av de såkalte 3D-spillene som ikke klarer å lure selv de mest slitne øyne kan det hende løsningen er nær.

Hvis du liker å spille, men er lei av de såkalte 3D-spillene som ikke klarer å lure selv de mest slitne øyne kan det hende løsningen er nær.

Det har lenge vært slik at såkalte 3D-spill har vært omtrent en fornærmelse mot brukeren. Selv om de gir en viss følelse av rom, så har de aldri helt brakt den store følelsen av ekte 3D. Flere forskjellige metoder for å prøve å lure øynene har vært prøvd med varierende resultat, men i alle nogenlunde vellykkede har man trengt ekstrautstyr. Enten for å maskere at annet-hvert-bilde er beregnet for hvert sitt øye, eller at bildene er forskjøvet fra hverandre (hvis du husker de gamle 3D-tegneseriene).

Dimension Technologies Inc. har sett sitt snitt til å lansere en LCD-skjerm, kalt The DTI Virtual Window Family, som gir "ekte" 3D. Måten den gjør dette på er å forskyve bildene noe i forhold til hverandre. Når man ser dette fra riktig vinkel vil det se ut som om bildet er på vei ut av skjermen og mot deg. For å passe på at du ser på i riktig vinkel har skjermen også en innebygget føler som forteller deg når skjermen står riktig.


Her er de viktigste dataene på skjermen:

  • Størrelser på 12.1", 15", og 18.1"
  • Oppløsning på opptil 1024x768 (2012XL og 2015XL) og 1280x1024 (2018XL)
  • Støtte for både data (analog RGB) og NTSC/PAL video
  • Kompatibel med omtrent alle plattformer, inkludert PC, SGI og andre arbeidsstasjoner
  • Støtte for standard stereo
  • Selvvalgt modus inkluderer 2D/3D og mulighet for å reversere høyre og venstre øye

Etter det digi.no kjenner til finnes skjermen for tiden ikke i Norge, men teknologien og det at slikt utstyr begynner å bli tilgjengelig er et stort steg i riktig retning.
Til toppen