BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny ledelse i Global One

Like etter at Global One offentliggjorde at selskapet ikke klarer balanse i 1998 slik planen var, forlater selskapets toppsjef, Viesturs Vucins, jobben etter bare halvannet år i stillingen.

Frode Eriksen
16. feb. 1998 - 15:05

Global One Communications er et joint venture der Deutsche Telekom, France Telecom og amerikanske Sprint er de tre partnerne. Venturet har hatt som mål å nå budsjettbalanse i år men målet nås ikke ifølge selskapet som nå setter 2000 som nytt mål. Foreløpige regnskapstall viser at salget økte med 35 prosent i 1997 til USD 1,1 mrd.

I en pressemelding fra selskapet heter det at Vucins går med øyeblikkelig virkning av grunn av personlige årsaker, og at han blir erstattet av Sprint-direktør, Gary Forsee.

Ingen av selskapene bak Gobal One har ønsket å kommentere om avgangen kommer som en følge av Global Ones dårlige resultat, skriver Communications Week.

Integreringen av de tre telekomselskapenes ulike telenett har vist seg å bli mye mer kostbar enn først antatt. Deutsche Telekom alene betalte i januar USD 280 millioner i kostnader knyttet til Global One, som er mye mer enn forventet.

Uansett er utnevnelsen av Sprints Forsee til toppjobben et klart signal på at Sprint ikke har noen umiddelbare planer om å trekke seg ut av Global One, slik flere spekulasjoner har antydet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.