Ny ledelse i Telenors kringkasting

Christian Albech tar over ledelsen av Telenor Broadcast.

Christian Albech tar over ledelsen av Telenor Broadcast.

Christian Albech (60) tar over ledelsen av Telenor Broadcasts operasjonelle aktiviteter og Erik Nord (51) blir ansvarlig for å forvalte og videreutvikle Telenors eierskap i innholds- og medieselskap. Stig Eide Sivertsen fratrer konsernledelsen i Telenor med virkning fra i dag.

Christian Albech skal lede Broadcasts operasjonelle aktiviteter, som består av Canal Digital, Norkring, Conax og Telenor Satellite Broadcasting. Albech vil rapportere til internstyret i Telenor Broadcast Holding, som ledes av Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Erik Nord skal forvalte og videreutvikle Telenors media- og innholdstjenester. Telenor har eierandeler i A-pressen, NTV og RiksTV, TV 2 Zebra og Otrum. Nord skal rapportere til Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Telenors finansielle rapportering av forretningsområdet Broadcast vil være uendret.

Christian Albech kommer fra stillingen som viseadministrerende direktør i Telenor Broadcast og har bred erfaring fra Telenors fjernsynsvirksomhet. Han har ledet kabel-TV-virksomheten, var innleid som administrerende direktør for Canal Digitals forløper CTV, har vært viseadministrerende direktør for Telenor Broadcast (tidligere Telenor Plus) siden 1998 og ledet Canal Digital siden 2003.

Erik Nord har mer enn 25 års ledererfaring fra telekom-, media- og kommunikasjonsbransjen og kommer fra stillingen som viseadministrerende direktør i Telenor Broadcast. Han har jobbet i Telenor siden 1999. Han har erfaring som både journalist og redaksjonell leder i Aftenposten og var med på å bygge opp Geelmuyden.Kiese.

Til toppen