Ny ledende lagringsteknologi fra Hitachi

«TagmaStore» skalerer opptil mange petabytes og kan innlemme EMC- og IBM-produkter i ett virtuelt system.

«TagmaStore» skalerer opptil mange petabytes og kan innlemme EMC- og IBM-produkter i ett virtuelt system.

Hitachi Data Systems (HDS), en amerikansk datter av det japanske konsernet og spesialist på avanserte lagringssystemer, har innkalt til et stort anlagt møte ved Guggenheim-museet i New York seinere i dag, for å lansere noe de beskriver som «revolusjonerende kunngjøring om lagring» («revolutionary storage announcement»).

HDS har sørget for forhåndsinformasjon til både analytikere og presse i USA, og alt fra Wall Street Journal til Internetnews.com har hatt publisert sammenfallende forhåndsbeskrivelser siden slutten av august.

Av disse beskrivelsene går det fram at det dreier seg om tredje generasjon av HDSs mest avanserte lagringssystem, døpt «TagmaStore Universal Storage Platform». De forhåndsinformerte analytikerne er samstemte i sine uttalelser til den forhåndsinformerte pressen om at det virkelig dreier seg om et stort skritt framover for HDS, og at HDS vil vise en løsning som plasserer selskapet godt foran EMC og IBM teknologisk sett.

Med TagmaStore forventes HDS å øke sine markedsandeler ytterligere. Selskapet selger sine produkter dels gjennom egne kanaler, dels gjennom OEM-avtaler med Sun og Hewlett-Packard.

TagmaStore beskrives som et høyt ytende og svært skalerbart lagringssystem – opptil flere petabytes – med innebygget virtualiseringsprogramvare og grensesnitt mot systemer fra andre leverandører.

Det innebærer at man vil kunne ta en TagmaStore, kople til eksisterende skap fra HDS, EMC, IBM og andre, og la virtualiseringsprogramvaren til TagmaStore gjøre om det hele til ett system med virtuelle partisjoner, uten at serverne merker noen ting annet enn at «diskene» er større og reaksjonsevnen raskere.

HDS er med andre ord den første lagringsleverandør som kan integrere egne og andres lagringssystemer i et felles virtualisert system.

Systemets programvare omfatter evnen til å replikere over store avstander.

TagmaStore vil komme i flere ennå ikke-spesifiserte modeller. Grensesnittene omfatter Fibre Channel og iSCSI, samt IBM stormaskin (ESCON/FICON).

    Les også:

Til toppen