Ny leder for Telenor Business

Abraham Foss (44) vender tilbake til konsernet etter flere år i utlandet.

Abraham Foss (44) vender tilbake til konsernet etter flere år i utlandet.

Abraham Foss har tidligere jobbet 6 år i Telenor. Foss er i dag banksjef i SpareBank1 Kongsberg/Drammen (Sandsvær Sparebank). Til banken kom han fra stillingen som regiondirektør i Innovasjon Norge der han har hatt ansvaret for Sør- og Nord-Amerika. I den perioden var han stasjonert i Washington DC med kontor på den norske ambassaden.

Telenorerfaringen stammer fra perioden 1998 – 2004. Han startet i Nextra med å etablere den virksomhetens satsing i utlandet. Senere ble den utenlandske satsingen slått sammen til en divisjon som Foss ledet. I 2002 gikk han inn i rollen som Direktør for Operations i Telenor Driftstjenester. Han ledet denne divisjonen da den ble videresolgt til EDB Business partner i 2004.

Foss begynte karrieren med 6 år i ulike stillinger i Dyno Industrier for deretter å jobbe i salgs- og markedsdivisjonen i Nycomed Imaging i et par år. Abraham Foss er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen og har også grunnfag i jus og russisk. Foss begynner i stillingen 19. august 2008. Bjørn Haraldseth vil frem til det fungere som leder for Telenor Business.

Til toppen