KARRIERE

Ny lederrolle i Bokkilden

Ansvarlig redaktør Else Pran overtar også det merkantile ansvaret i Bokkilden etter at Brit Kyllingstad har meldt overgang til NTB Pluss.

Therese Werenskiold
22. jan. 1999 - 15:14

Brit Kyllingstad (før Ravndal) tidligere daglig leder i Schibsteds nettbokhandel Bokkilden fikk et spennende tilbud fra NTB og grep sjansen. Else Pran tok over Kyllingstads stilling mandag 18. januar, og er nå både ansvarlig redaktør og administrerende direktør i Bokkilden.

Pran ser på den nye rollen som en utfordring: - Det er veldig spennende. Nå får jeg det merkantile ansvaret også, men jeg tror det kan gå bra å kombinere de to rollene fordi det er en såpass liten bedrift. Bokkilden har seks faste ansatte, pluss en rekke frilansere, forteller hun.

- Det er en spennende tid å jobbe med netthandel, og spesielt bøker på nett. Det er flott å se at interessen er økende, sier Pran, og legger til at Bokkilden ikke har merket noen nedgang etter jul, slik man kanskje kunne ventet.

Når det gjelder distribusjonsproblemene tror Pran det er en utfordring for alle som selger noe på nett. Også for storebror Amazon.

- Det er et paradoks at en så ny og innovativ bransje er avhengig av "gamle" distribusjonskanaler.

Pran og Bokkilden skal jobbe videre med brukervennlighet og konsept-utvikling. Foreløpig har nettbokhandelen halvannen millioner titler, og masse spennende planer.

Kyllingstad skal begynne som administrerende direktør for NTB-datterselskapet NTB Pluss 15. februar. Det er ikke mange månedene siden Kyllingstad gikk fra sjefstillingen i Matnett.

NTB Pluss har alle tilleggstjenestene til NTB, slik som værkart, radio- og TV-sider, pressemeldingstjeneste, telefaksavis og ulike internaviser. NTB Pluss ble skilt ut som eget selskap for ett år siden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.