Ny løsning skal dekke den totale sikkerheten

Symantec mener nå å kunne løse alle sikkerhets-funksjoner ute i bedriftene i ett konsoll.

Ny løsning skal dekke den totale sikkerheten

Symantec mener nå å kunne løse alle sikkerhets-funksjoner ute i bedriftene i ett konsoll.

Det snakkes mye om neste generasjons Internett eller web 2.0, som også vil innebære et mer kompleks trusselbildet, mener Symantec.

Dette vil igjen kreve mer helhetlige sikkerhetsløsninger. Eksterne kommunikasjonsenheter som minnebrikke og iPod i tillegg til trådløse soner gir enda flere eksterne trusler som er vanskelig å håndtere med bare antivirusprogram.

I dag lanserer Symantec Endpoint Protection over hele verden som de mener er den viktigste lanseringen så langt innenfor bedriftssikkerhet og et generasjonsskifte for sikkerhetsløsninger på brukernes PC-er.

Sikkerhetsprogramvaren er basert på teknologier fra selskaper Symantec har kjøpt opp de siste årene og hevdes å gi en total beskyttelse i ett grensesnitt mot trusler – kjente og ukjente. Løsningen kombinerer antivirus, antispionprogramvare, brannmur, inntrengingsbeskyttelse, enhetskontroll og valgfri tilgangskontroll i tillegg til nettverkskontroll.

Sikkerhetsfunksjonene leveres i en agent og administreres gjennom ett konsoll, som skal gi beskyttelse mot ondsinnet og destruktiv programvare og tap av data. Den hevdes å bruke opp til 84 prosent mindre minne enn tidligere versjoner av Symantec Antivirus.

Symantec har de siste årene vært gjennom en voldsom oppkjøpsrunde, og har i alt kjøpt opp et 50-talls bedrifter. I dag har Symantec 1.700 ansatte og omsetter for 5,5 milliarder dollar.

- Teknologien i den nye sikkerhetsprogramvaren er en miks av forskjellige teknologier fra selskapene Symantec har kjøpt opp, blant annet både fra Sygate og Altiris, forteller sikkerhetsekspert Hans Peter Østrem på pressekonferansen i dag.

Ettersom løsningen er komplett vil gevinsten ligge i en enklere og rimeligere administrasjonen med ferdige oversikter g rapporter. Systemet gjør det også mulig å styre hvilke programmer og utstyr som tillates benyttet i organisasjonen. Den vil blant annet kontrollere at PCen som kobles til nettverket er godkjent for bruk i organisasjonen, og at de er oppdatert med de siste versjoner av sikkerhetsrelatert programvare.

Løsningen er rettet mot bedriftsmarkedet. Flere tusen kunder har allerede testet ut betaversjonen, og kunder som har gyldig lisens på Symantec Antivirus vil få pakken gratis.

- Alle bedrifter er vår målgruppe, fra enkeltforetak til store konsern, og prisen vil variere fra 2.230 kroner for fem lisenser og 9.990 kroner for 25 lisenser begge inkludert ett år support, sier Østrem.

Kjøper man 100 lisenser vil veiledende prisen per bruker være 350 kroner for Endpoint Protection 11.0.

Til toppen