Ny lov torpederer nettspill-bransjen

Kongressen vedtok på lørdag en ny lov som har sendt mange nettspill-aksjer ut i fritt fall.

Lørdag gjorde den amerikanske kongressen alvor av trusselen som har hengt over den blomstrende bransjen for nettpoker og mange andre pengespill-tjenester.

På lørdag vedtok Kongressen en lov som forbyr amerikanske banker og kortselskaper å utbetale penger til en lang rekke spillnettsteder på nettet. Dermed vil det bli veldig mye vanskeligere å sette inn og ta ut penger man skal spille med eller har vunnet.

Loven trenger nå bare president George W. Bush for å bli vedtatt.

Dette har i dag utløst et kursras for en rekke store europeiske selskaper som har fått mye av sin omsetning fra amerikanske spillere. Milliarder av pund er revet vekk fra markedverdiene til aktører som Sportingbet, Partygaming og 888, skriver avisen The Guardian. Noen selskaper er redusert over 60 prosent i verdi.

På børsen i Stockholm er det flere børsnoterte selskaper som tilbyr nettpoker. Disse blir også kraftig rammet av vedtaket i USA, men de har ikke like stor omsetning hos amerikanske kunder.

Selskapet Unibet har så langt rast elleve prosent, Betsson er ned syv prosent og 24H Poker er ned tolv prosent. Det største raset får Boss Media, som ifølge di.se umiddelbart gir opp det amerikanske nettspillmarkedet, og faller med 25 prosent.

Til toppen