Ny MacBook med liten skjerm

Apple lanserte i dag en ny, bærbar datamaskin med Intel-prosessor, beregnet for konsumenter.

Ny MacBook med liten skjerm

Apple lanserte i dag en ny, bærbar datamaskin med Intel-prosessor, beregnet for konsumenter.

Apple lanserte i dag en ny, bærbar datamaskin med 13,3-tommers skjerm med oppløsning på 1280 x 800 punkter. Maskinen, MacBook, erstatter de tidligere iBook- og PowerBook-maskinene med 12-tommers skjerm og PowerPC-prosessor.

I likhet med MacBook Pro-modellene til Apple, er den nye MacBook-serien utstyrt med Intels tokjernede Core Duo-prosessor, videokamera for videokonferanser, medieprogramvaren Front Row og fjernkontroll. Den har også Mini-DVI, Gigabit Ethernet og optisk digital lydinngang/utgang.

MacBook-serien består av tre modeller. Den billigste er hvit og utstyrt med 1,83 GHz prosessor, 667, 512 MB DDR2-minne, 60 GB Serial ATA harddisk med 5400 rpm omdreiningshastighet, kombinert CD-brenner og DVD-leser, Intel Graphics Media Accelerator 950, to USB-porter og én FireWire 400-port, i tillegg til støtte for WLAN og Bluetooth 2.0+EDR. Prisen er oppgitt til 9390 kroner.

Den mellomste modellen leveres med 2,0 GHz prosessor og DVD-brenner, forøvrig er den lik den billigste. Denne modellen koster 10.990 kroner.

    Les også:

Den dyreste modellen, som koster 12.790 kroner, er svartfarget. Bortsett fra en 80 GB harddisk i stedet for 60 GB, ser det ikke ut til å være andre forskjeller mellom denne og den mellomste modellen.

De nye MacBook-maskinene skal kunne leveres i Norge i løpet av tre til sju dager.

Apple annonserte i dag også at selskapet har utstyrt selskapet 15-tommers MacBook Pro-modeller med raskere prosessorer, samtidig som prisene i det siste har falt en del. Den rimeligste modellen har nå fått en 2 GHz Core Duo-prosessor, mot tidligere 1,83 GHz, mens den dyreste modellen har fått en 2,16 GHz prosessor, i stedet for 2 GHz.

Fra og med neste uke skal både 15- og 17-tommersmodellene kunne utstyres med leveres med en ny bredskjerm uten ekstra kostnader.

Til toppen