FORBRUKERTEKNOLOGI

Ny MacBook med liten skjerm

Apple lanserte i dag en ny, bærbar datamaskin med Intel-prosessor, beregnet for konsumenter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. mai 2006 - 15:17

Apple lanserte i dag en ny, bærbar datamaskin med 13,3-tommers skjerm med oppløsning på 1280 x 800 punkter. Maskinen, MacBook, erstatter de tidligere iBook- og PowerBook-maskinene med 12-tommers skjerm og PowerPC-prosessor.

I likhet med MacBook Pro-modellene til Apple, er den nye MacBook-serien utstyrt med Intels tokjernede Core Duo-prosessor, videokamera for videokonferanser, medieprogramvaren Front Row og fjernkontroll. Den har også Mini-DVI, Gigabit Ethernet og optisk digital lydinngang/utgang.

MacBook-serien består av tre modeller. Den billigste er hvit og utstyrt med 1,83 GHz prosessor, 667, 512 MB DDR2-minne, 60 GB Serial ATA harddisk med 5400 rpm omdreiningshastighet, kombinert CD-brenner og DVD-leser, Intel Graphics Media Accelerator 950, to USB-porter og én FireWire 400-port, i tillegg til støtte for WLAN og Bluetooth 2.0+EDR. Prisen er oppgitt til 9390 kroner.

Den mellomste modellen leveres med 2,0 GHz prosessor og DVD-brenner, forøvrig er den lik den billigste. Denne modellen koster 10.990 kroner.

    Les også:

Den dyreste modellen, som koster 12.790 kroner, er svartfarget. Bortsett fra en 80 GB harddisk i stedet for 60 GB, ser det ikke ut til å være andre forskjeller mellom denne og den mellomste modellen.

De nye MacBook-maskinene skal kunne leveres i Norge i løpet av tre til sju dager.

Apple annonserte i dag også at selskapet har utstyrt selskapet 15-tommers MacBook Pro-modeller med raskere prosessorer, samtidig som prisene i det siste har falt en del. Den rimeligste modellen har nå fått en 2 GHz Core Duo-prosessor, mot tidligere 1,83 GHz, mens den dyreste modellen har fått en 2,16 GHz prosessor, i stedet for 2 GHz.

Fra og med neste uke skal både 15- og 17-tommersmodellene kunne utstyres med leveres med en ny bredskjerm uten ekstra kostnader.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.