Ny Media Player til Windows XP i år

Microsoft har bekreftet at det vil komme ny utgave av Windows Media Player lenge før Windows Vista.

Microsoft har bekreftet at det vil komme ny utgave av Windows Media Player lenge før Windows Vista.

Microsoft bekreftet ifølge News.com i forrige uke at selskapet er i rute med utviklingen av Windows Media Player 11, slik at denne skal bli tilgjengelig for Windows XP før slutten av juni i år. Den nye versjonen av inkludere en del av nyhetene som også er blitt annonsert i forbindelse med Windows Vista, som ikke blir tilgjengelig for de fleste før i 2007.

Versjonen som vil være integrert i Windows Vista, skal blant annet tilby bedre synkronisering med bærbar enheter, gjøre det enklere å bla gjennom store musikkbiblioteker og være tett knyttet opp mot Urge, en ny abonnements- og nedlastingstjeneste for musikk som utvikles som et samarbeid med Microsoft og MTV Networks. Denne tjenesten ble annonsert allerede i desember i fjor.

    Les også:

Microsoft har derimot ikke sagt annet om Windows XP-utgave av Windows Media Player 11, enn at den ikke vil ha all den funksjonaliteten Vista-versjonen vil ha, og at Urge-tjenesten vil være inkludert. Noen detaljer utover dette har selskapet nektet å gi.

Vista-versjonen har vært tilgjengelig for offentlig testing i flere måneder og skal tilby blant annet synkronisering av en musikkspiller med flere PC-er og å fylle enheten med tilfeldige spor, tilsvarende Shuffle i iTunes.

Dessuten skal det bli mulig å forandre beskyttede musikk- og videofiler for å endre filenes kvalitetsnivå. Dette betyr at beskyttede Windows Media-filer kan konverteres til mindre filer som er mer egnet på mobile enheter, enn filene som for eksempel benyttes på en PC.

Det skal også bli lettere for brukerne å finne fram til musikksporene i den nye programvaren. Dette gjøres blant annet ved hjelp av indekserte søk og bilder av platecovere som brukeren kan bla i.

For musikk med DRM skal det nå bli enklere for brukerne å finne ut hvilke rettigheter som er knyttet til de enkelte sporene.

Til toppen