Ny megapiksel-rekord for digitalkamera

Canon lanserte tirsdag det digitale speilreflekskameraet EOS-1Ds Mark II i Norge.

Canon offentliggjorde i dag digitalkameraet EOS-1Ds Mark II i Norge. Kameraet tilbyr trolig den høyeste oppløsningen på markedet, med 16,7 millioner bildepunkter fordelt på en 24x36 mm fullformat CMOS bildebrikke. Ukomprimert gir dette 50 MB store TIFF-filer ved 24 bits fargedybde.

Nå er ikke et høyt antall bildepunkter ensbetydende med god bildekvalitet, støynivået og det dynamiske området til bildesensoren, samt kvaliteten på optikken, er minst like viktig.

Canon markedsfører kameraet først og fremst som et produkt for profesjonelle studio- og reklamefotografer, og oppgir at det er selskapets nye flaggskip.

Kameraet kan avfyre 32 seriebilder i JPEG eller 11 bilder i RAW, med fire bilder i sekundet. Oppstartstiden er på 0,3 sekunder.

Kameraet kan ved hjelp av en adapter overføre bilder enten via Ethernet eller WLAN (802.11b/g). Kameraet har også støtte for USB, Firewire og analog videoutgang. Det har dobbel kortspalte for SD og CF/CF-II minnekort. Det er utstyrt med en fargeskjerm på 2 tommer med 230.000 bildepunkter og 1,5 til 10x bildeforstørrelse ved avspilling.

Kameraet er kompatibelt med alle Canons EF-objektiver og EX-serie Speedlite blitser.

Det nye kameraet ventes å komme på markedet i november til en pris på 76.499 kroner.

Mer informasjon om kameraet finne på denne siden.

Redaksjonen er i ettertid blitt gjort oppmerksom på at det finnes bakstykker til enkelte kameraer som har høyere oppløsning, i hvert fall 22 megapiksler

Les mer om: