Ny Microsoft-pakke gir sjefen kontroll

Microsoft har startet salget av Live Meeting i Norge. Systemet øker effektivteten - og lar møteleder snikprate og se hvem som forbereder seg.

Microsoft har startet salget av Live Meeting i Norge. Systemet øker effektivteten - og lar møteleder snikprate og se hvem som forbereder seg.

Microsofts selger en enormt utvalg av produkter. For de fleste står Microsoft for tilbud for PC-er og serverapplikasjoner som databaser.

Mindre kjent er Microsoft forholdsvis ferske tilbud innen nyere felter som portaler, sikre meldinger og nettmøter. Nå har Microsoft Norge fått Live Meeting og Live Communications i salg og første kunde er på plass.

Microsoft vil ikke foreløpig fortelle hvem denne første kunden er, men Brynjar Skauvik i Microsoft Norge forteller at det er et av Norges 15 største selskaper og at man har kontorer over hele landet. Ønske om mindre reiser, mer effektive møter og større sikkerhet gjør at bedriften nå skal rulle ut begge de to nye Microsoft-systemene.

Live Communication er Microsoft sikre versjon av lynmeldingstjenesten Messenger. Men i stedet for å bruke den offentlig tilgjengelige tjenesten, setter bedriften opp en egen server. Dette gir to fordeler – økt sikkerhet og logging/lagring av meldinger.

Det var enorm oppmerksomhet rundt disse produktene da lynmeldinger (instant messaging) tok av for alvor i 2001/2002, men flere aktører, blant Yahoo, har siden lagt ned sine tjenester. Analytikere mener det er vanskelig å ta betalt når alternativet er gratis, men Skauvik mener markedet kommer etterhvert.

Live Meeting er et produkt det er lettere å se fordelene med. Live Meeting lar bedrifter avholde møter over nettet med deling av dokumenter og avstemninger. Systemet øker effektivieten og kvaliteten, men inneholder en del funksjoner som gjør det vanskelig for unnaslutrere. (mer om dette i forklaringen under).

Systemet er en driftstjeneste basert i England, for systemet ble laget av engelske Placeware og så kjøpt av Microsoft. Brukere kan laste ned systemet gratis, man betaler for tiden man er koblet opp. Prisene starter på 2,3 kroner minuttet per bruker og faller med økende bruk og antall brukere.

- I Microsoft skal vi bruke Live Meeting til å kutte våre reiseutgifter med 15 prosent i år. Før reiste jeg til London en gang i måneden, nå bruker jeg Live Meeting, forteller Skauvik til digi.no.

Skauvik mener Live Meeting er ekstra egnet i Norge.

- Norske bedrifter er ganske små og spredd utover et stor land det er dyrt å reise i. Vi ser derfor et stort potensial for Live Meeting i Norge. En ting er møter, men å bruke Live Meeting til opplæring er også et stort marked.

Trykk her for å se skjermbildene og les forklaringen digi.no har laget på hvordan Live Meeting fungerer.

Til toppen