BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny Microsoft-pakke truer ikke Mamut nå

Microsoft lanserte i dag en økonomisystem for de aller minste bedriftene, men foreløpig trues ikke Mamut.

8. sep. 2005 - 07:49

Microsoft kastet seg for fire år siden i markedet for forretningssystemer for mellomstore bedrifter med blant annet oppkjøpet av blant annet danske Navision og deres Axapta og Navision-pakke.

Nå tar Microsoft steget nedover i markedet med en ny pakke for de minste bedriftene. Dette avslørte Bill Gates under Business Summit-konferansen Microsoft avholdt i Redmond i dag. Pakken heter Office SBA – Small Business Accounting. Pakken er formelt lansert og i salg fra og med i dag – men bare i USA.

Pakken retter seg mot de aller minste selskapene som i dag typisk gjør regnskapet sitt i regneark som Excel.

Office SBA er som navnet indikerer et tillegg til Office: Microsoft satser som vanlig på at kundene skal lokkes med mulighetene til å jobbe direkte i Office-produktene de kjenner. Pakken skal innholde moduler for lønn, regnskap og lagerstyring.

Regnskapspakken kommer i to versjoner – en frittstående versjon og Office Small Business Management Edition 2006 som inkluderer Office.

– Denne versjonen kommer bare i salg i USA, men vi skal spre dette til alle geografier etter hvert, sa Bill Gates under lanseringspresentasjonen. Han gav dog ingen frister og understreket at pakken må tilpasset hvert land, noe som tar tid.

Foreløpig får altså ikke en rekke norske aktører, blant annet Mamut, tøffere konkurranse. Mamut, med Eilert Hanoa i spissen, er markedsleder i Norge på regnskap/ERP til små og mellomstore bedrifter. Office SBA vil eventuelt konkurrere med de aller enkleste produktene til Mamut.

Men lanseringene antyder altså tungt at planen er klar – man skal oversette pakken i fremtiden og Microsoft signaliserer veien fremover med en økende satsning på ERP.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.