BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny milepæl for iPhone App Store

Få eller ingen andre plattformer har fått et så omfattende økosystem på så kort tid.

1. des. 2008 - 07:44

Apples iPhone har på kort tid blitt en veldig populær plattform for utviklere som ønsker å tjene noen kroner på programmet sitt.

Gjennom App Store kan kundene kjøpe ned og laste ned nye applikasjoner. De er alt fra gratis til litt over 100 kroner per stykk. Utvikleren sitter igjen med 70 prosent av inntektene.

Nå har Apple nådd en ny milepæl, ifølge CNet News. Totalt er det nå hele 10.000 applikasjoner som er tilgjengelig for iPhone, og til dels også for iPod Touch.

Tallene bestrides delvis av MacRumors.com. De er med på at det er i nærheten av 10.000, og at det har blitt lagt ut så mange totalt, men de påpeker at det er snakk om 9.676 applikasjoner som er tilgjengelig akkurat nå.

Det må uansett sies å være et inponerende tall ettersom det er under 150 dager siden iPhone's SDK ble tilgjengelig.

Ikke overaskende er det flest spill blant applikasjonene. Med hele 2.333 nedlastbare spill på en såpass avansert smartphone, kan iPhone bli en utfordrer for spillekonsoller som Playstation Portable og Nintendo DS.

Etter spill er det kategoriene Entertainment (1.112), Utilities (1.015), Education (737) og Productivity (517) som har flest tilgjengelige applikasjoner. Cirka en tredjedel av alle applikasjonene er gratis.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.