Ny milliardbot for dotcom-rot

Amerikanske IKT-selskaper er ikke ferdig med oppryddningen etter dotcom-festen. Nå er det AOLs tur.

Amerikanske IKT-selskaper er ikke ferdig med oppryddningen etter dotcom-festen. Nå er det AOLs tur.

Regnskapsskikk og etikk ble kastet på båten under dotcom-årene i både store og små amerikanske selskaper etterhvert som stadig flere ble smittet av pengefeberen. Det meste skulle vært over nå, men erstatningskrav og etterforskninger ruller fremdeles.

I går amerikansk tid ble det offentliggjort at Time Warner har gått med på to kostbare forlik med det amerikanske jusistdepartemenet og det amerikanske kredittilsynet.

Årsaken er at Time Warner og Internett-giganten AOL skal ha tuklet med regnskapene i forbindelse med deres fusjonen. Selskapene skal ha trikset med omsetningen og vekst-tallene i AOL.

Time Warner og AOL-fusjonen ble en av de største og samtidig mest mislykkede under dotcom-årenel, for selskapene har siden skilt lag. Fusjonen ble inngått i 2001, etter Nasdaq-børsen forlengst hadde begynt å falle.

Time Warner har gått med på å betale 570 millioner dollar til myndighetene og sette opp et fond på 150 millioner dollar for å dekke søksmål fra aksjonærer som kommer. I norske kroner kommer dette til sammen opp i 4,4 milliarder kroner.

Avtalen redde AOL-ledelsen fra muligheten av å havne i fengsel.

Til toppen