Ny mini-SAP har med to norske

SAP Business One inneholder to norske systemer. Her kan du se hvor brukervennlig moderne forretningssystemer er blitt.

SAP Business One inneholder to norske systemer. Her kan du se hvor brukervennlig moderne forretningssystemer er blitt.

De største selskapene har stort sett kjøpt seg moderne økonomi- og styringssystemer. De siste årene har kampen derfor stått om små og mellomstore bedrifter, for mange av disse sitter med gammeldags systemer med DOS-skjermbilder.

SAP har nå 100 norske Business One-kunder og har som mål å skaffe seg 200 nye kunder i 2005, forteller forretningsdirektør Hilde Merete Solegaard i SAP Norge.

- Det dukker ikke opp nye kunder, så vi må kapre dem, for det meste fra Visma. Mange Visma-kunder har nå aldrende systemer som ble laget av PC-Systemer, påpeker Solegaard.

Våpenet er den nye Business One 2004-versjon. I stedet for å lage en miniversjon av sitt eksisterende system, kjøpte SAP i 2003 opp et israelsk system som raskt ble repakket i SAP-drakt og lansert.

2004-versjonen som nå kommer i salg er derfor den første ekte SAP-versjon. digi.no bad om en gjennomgang, for pakken inneholder to norske produkter. SAP har inngått et samarbeid med Superoffice og kjøpte nylig opp iLytix, et system for å lage rapporter i Excel.

Nylanserte SAP Business 1 blir derfor et godt eksempel på den brukervennlighet og funksjonaltitet små og mellomstore norske bedrifter nå kan kjøpe seg for å få bedre orden på butikken.

I moderne ERP-pakker følger med teknikk som inntil nylig var dyre ekstraløsninger. I Business One 2004 ligger det blant annet ferdig efaktura og elektronisk bankbetaling.

SAP Business One starter på 40.000 kroner med to fulle brukere. Mange vil så måtte kjøpe delbrukere for selgere og andre ansatte som skal legge inn eller hente ut data fra systemet.

Klikk her for se seks skjermbilder som viser hvor langt moderne ERP-pakker har kommet fra DOS-skjermene enkelte fremdeles sliter med.

Til toppen