FORBRUKERTEKNOLOGI

Ny minnetype skal gi billigere PC-er

ATI har utviklet en ny teknologi som skal redusere skjermkortenes behov for dedikert minne.

20. sep. 2004 - 13:47

ATI lanserte fredag en teknologi selskapet kaller HyperMemory. Dette er en løsning som skal redusere prisen på PC-systemer ved la visuelle prosessorer benytte PC-ens systemminne for prosessering av grafikken.

Mange av dagens bærbare PC-er benytter en lignende løsning, men denne er ofte ikke rask nok for applikasjoner med store krav til sanntids 3D-ytelse, for eksempel moderne spill.

HyperMemory benytter ifølge ATI de utvidete dataoverføringsegenskapene som PCI Express-grensesnittet tilbyr for å lagre og få tilgang til grafikkdata i systemminnet. Dette skal være en rimeligere løsning enn å utstyre grafikkortene med opptil 256 MB med dedikert grafikkminne.

PCI Express er en relativt ny teknologi som i tiden framover vil erstatte AGP- og PCI-grensesnittene i vanlige PC-er.

Grafikkort som støtter HyperMemory skal fortsatt være utstyrt med eget minne, men i mindre mengder enn i dagens raske grafikkort. I stedet vil algoritmer for minnetildeling ta i bruk systemminnet, samtidig som de sørger for at kritiske komponenter fortsatt plasseres i det raske, lokale minnet på grafikkortet ved behov.

Ifølge ATI skal HyperMemory også ha en positiv effekt på vanlige dataoverføringer i systembussen, noe som generelt skal gjøre systemminnet raskere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.