Ny minnetype skal gi billigere PC-er

ATI har utviklet en ny teknologi som skal redusere skjermkortenes behov for dedikert minne.

ATI har utviklet en ny teknologi som skal redusere skjermkortenes behov for dedikert minne.

ATI lanserte fredag en teknologi selskapet kaller HyperMemory. Dette er en løsning som skal redusere prisen på PC-systemer ved la visuelle prosessorer benytte PC-ens systemminne for prosessering av grafikken.

Mange av dagens bærbare PC-er benytter en lignende løsning, men denne er ofte ikke rask nok for applikasjoner med store krav til sanntids 3D-ytelse, for eksempel moderne spill.

HyperMemory benytter ifølge ATI de utvidete dataoverføringsegenskapene som PCI Express-grensesnittet tilbyr for å lagre og få tilgang til grafikkdata i systemminnet. Dette skal være en rimeligere løsning enn å utstyre grafikkortene med opptil 256 MB med dedikert grafikkminne.

PCI Express er en relativt ny teknologi som i tiden framover vil erstatte AGP- og PCI-grensesnittene i vanlige PC-er.

Grafikkort som støtter HyperMemory skal fortsatt være utstyrt med eget minne, men i mindre mengder enn i dagens raske grafikkort. I stedet vil algoritmer for minnetildeling ta i bruk systemminnet, samtidig som de sørger for at kritiske komponenter fortsatt plasseres i det raske, lokale minnet på grafikkortet ved behov.

Ifølge ATI skal HyperMemory også ha en positiv effekt på vanlige dataoverføringer i systembussen, noe som generelt skal gjøre systemminnet raskere.

Til toppen