Ny mobil støtter Netcoms IP-telefoni

Ny mobil støtter Netcoms IP-telefoni

Nokia kunngjorde i dag planer om en ny mobil med støtte for UMA-teknologien.

Netcom lanserte tidligere denne uken muligheten for å ringe over bredbåndsnettet med mobilen når kunden er hjemme. En av utfordringene er det begrensede utvalget av mobiler som støtter løsningen, som kalles UMA (Unlicensed Mobile Access). Løsningen krever en spesiell ruter i hjemmet og blant annet WLAN-støtte i mobilen. Tilsvarende løsninger finnes også for bedriftsmarkedet.

Men i dag annonserte Nokia en ny modell, 6301, som dermed blir selskapet tredje UMA-modell. Mobilen veier 93 gram og er 13,1 mm tykk. Den har en ramme laget av rustfritt stål og leveres med et to megapikslers kamera med videostøtte, to tommers skjerm, FM-radio, støtte for Bluetooth, samt musikkspiller med støtte for MP3, AAC og eAAC+.

Dette er ingen 3G-mobil, men den har støtte for Edge som gir en nedlastingshastighet på inntil 236,8 kb/s.

Mobilen har et internt brukerminne på 30 MB og leveres med et 128 MB microSD-kort. Dette kan erstattes av kort som rommer inntil 4 GB.

Nokia 6301 leveres også med et bordstativ med innebygd lader, i tillegg til en mer kompakt reiselader og hodetelefoner. Mobilen har høyttalerfunksjon.

Taletiden skal være på inntil 3,5 timer, mens standbytider er på inntil 14 dager.

Mobilen skal komme i salg i utvalgte land i Europa i fjerde kvartal av 2007. Beregnet utsalgspris før subsidier og avgifter er 230 euro, omtrent 1800 kroner.

Til toppen