BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny mobilbrikke skal halvere strømforbruket

Texas Instruments har utviklet en svært strømeffektiv og kompakt brikke for mobiltelefoner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. feb. 2004 - 09:33

Texas Instruments, som ifølge Reuters er verdens største produsent av brikker for mobiltelefoner, annonserte mandag at selskapet innen slutten av året vil avduke digital radioteknologi som integrerer store deler av mobiltelefonfunksjonaliteten i én brikke.

Den integrerte brikken skal føre til en reduksjon i strømforbruket på 50 prosent og en halvering av størrelsen på kretskortet inne i telefonen. Ifølge Bill Krenik, leder for forskning og utvikling innen Texas Instruments' avdeling for trådløse terminaler, krever tradisjonelle radiofrekvensbrikker bortimot halvparten av plassen som er tilgjengelig på kretskortene som er tilgjengelige i dagens mobiltelefoner. Det gir lite plass til annen funksjonalitet.

Den nye digitale radiofrekvensprosessoren (DRP) benyttes allerede i visse nettverksprodukter og er gjennom laboratorietester med GSM-baserte mobiltelefoner funnet funksjonsdyktige.

Krenik forteller til Reuters at ved å legge nøkkelfunksjonalitet inn i én digital brikke, vil mobilprodusentene kunne legge til funksjonalitet som støtte for raske, trådløse nettverk (WLAN) og GPS inn i selskapene telefoner.

- Vi kan rett og slett ikke leve med de formfaktorene for mobiltelefonradio vi har i dag, samtidig som vi skal tilby den typen komplette systemprodukter kundene ønsker å kjøpe, sier Krenik og mener at mindre radiodel vil gi systemdesignerne flere valgmuligheter. Han er overbevist om at selskapet vil kunne tilby brikker basert på disse løsningene innen slutten av 2004.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.