KORTNYTT

Ny mobiltelefon for støyende omgivelser

Sanyo har utviklet en mobiltelefon som skal være spesielt tilpasset støyende omgivelser.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. des. 2003 - 09:52

Det å snakke i telefonen på når du oppholder deg midt i en folkemengde eller på et annet støyende sted, kan være vanskelig. Sanyo Electric har derfor utviklet en ny mobiltelefon for det japanske markedet som sender vibrasjoner gjennom brukerens hodeskalle for å overføre lyden.

Telefonen, som kalles TS41 av mobiltelefonidelen av japanske KDDI, vil ifølge Associated Press koste omtrent 10.000 yen (620 kroner) når den kommer på markedet denne måneden.

Telefonen fungerer som en vanlig mobiltelefon når den er foldet ut, men brukerne kan også bruke den når den er lukket ved å legge den inntil ansiktet. Ved hjelp av små vibrasjoner fra telefonen overføres lyden gjennom knoklene i ansiktet over til øret, selv om telefonen ikke er plasser rett ved øret. Selv når brukeren har på seg hørselsvern skal lyden være tydelig.

Også NTT DoCoMo holder på å utvikle en telefon som tar i bruk knoklene i kroppen for å overføre lydsignalene. Finger Whisper, som løsninger kalles, består av armbånd som sender signalene gjennom beina i hånden på brukeren, som kan høre signalene ved å putte fingeren i øret.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.