KARRIERE

Ny modell for partnerskap i India

Ion Softnet-sjef Peder Floer tilbyr rimelig utvikling ved en ny modell for partnerskap i India.

Hvert år klekkes det ut 170.000 teknologistudenter i India, og stadig flere IT-bedrifter har nå fått øynene opp for hvor verdifull denne arbeidskraften kan være.

Store internasjonale IT-selskaper som Microsoft, IBM og Accenture har lenge benyttet seg av muligheten til å sette ut IT-utviklingsoppdrag i India.

I det stille har også Ion Softnet i Asker startet opp med å selge det de kaller «offshore office». Prosjektet startet opp for to år siden da Ion Softnet-sjef Peder Floer jobbet med en Oracle ERP-integrasjon i Bergesen shipping.

Med på laget var også indisk-canadieren Bobby Buttar, som i dag er Floers partner på å tilby IT-oppdrag til nordiske kunder i tillegg til bedrifter i England og Canada.

I dag har selskapet 65 ansatte, hvorav hovedparten er i India. Den administrative ledelsen er etablert i Norge, England og Canada. I løpet av året skal staben i India vokse til over 200 ansatte.

– Veksten av ansatte skal komme fra India, og vi skal være en brobygger for norske kunder til å bli kjent og trygge på indisk arbeidskraft, forteller Floer til digi.no.

IT-oppdrag kan være alt fra enkel punching til avanserte ERP-utviklingsoppdrag. En håndfull indere har vært med til nordiske kunder, men det som er mest vanlig er å ta med kundene til selskapets lokaler i Chandigarh, tre timer nord for Dehli. Der står 2500 kvadratmeter til disposisjon for ansatte fra utenlandske kunder.

Bangalore har blitt for populært og dyrt, mener Floer som forteller at han setter av minst seks turer til India hvert år sammen med kunder som vil bli kjent med konseptet.

En god middelklasselønn for indiske IT-folk kan variere mellom 2.000 og 15.000 kroner i måneden. Differansen i forhold til norsk lønnsnivå utgjør en kostnadsbesparelse norske kunder kan nyte godt av, og som stadig flere vil benytte seg av framover, mener Floer.

Foruten et titalls norske kunder, tegner Ion Softnet en avtale med det svenske og Ergo-eide IT-konsulentselskapet Sys Team denne uken. Det kan åpne for mange nye og spennende oppdrag for selskapet mot svenske kunder.

Ved hjelp av partnermodellen tror Floer at Ion Softnet i løpet av året vil nå en firedobling i antall kunder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.