BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny modell rangerer åpen kildekode

Hvis du lurer på om et bestemt åpen kildekodeprogram passer til din bedrift, kan denne modellen gi deg svaret.

2. aug. 2005 - 15:37

Carnegie Mellon West Center for Open Source Investigation, O'Reilly CodeZoo, SpikeSource og Intel samarbeider om en modell for vurdering av applikasjoner under åpen kildekode, kalt Business Readiness Rating eller BRR, ble det kjent i går.

BRR er et forslag til åpen standard som sponsorene håper skal bidra til mer bruk av åpen kildekode i næringslivet, ved å gjøre det enklere å vurdere hvorvidt en gitt applikasjon tilfredsstiller en bedrifts behov. Modellen skal gi både utviklere og brukere en standardisert måte til å beskrive hva en applikasjon faktisk gjør.

Forslaget er lagt ut på BRRs nettsted, og sponsorene ber i denne første fasen først og fremst om tilbakemeldinger slik at forslaget kan gjøres så hensiktsmessig som mulig.

Meningen er å gjøre BRR til en troverdig og objektiv kilde for å vurdere hvorvidt en bestemt åpen kildekodeapplikasjon er moden nok til å tas i bruk. Sponsorene viser til at over 100.000 applikasjoner distribueres som åpen kildekode fra samlingssteder som SourceForge, CodeHaus, Tigris, Java.net og Open Symphony. Mange er modne og velbrukte. Andre er umodne og kan utgjøre en risiko til den som tar dem i bruk.

BRR-sponsorene mener modellen vil fremme bruken av åpen kildekodeprogramvare, og at den følgelig er i tråd også med utviklernes interesser.

Modellen vil bli utviklet og beskrevet i nærmere detalj på BRR-nettstedet. Den foreløpige beskrivelsen legger opp til tolv vurderingskategorier – funksjonalitet, brukervennlighet, kvalitet, sikkerhet, dokumentasjon, teknisk support med mer – og vurderinger etter en skala fra 1 til 5. Det skal bli mulig å definere krav og så søke etter applikasjoner som tilfredsstiller dem.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.