Ny mus med minne og magnetisk ladning

Microsoft kommer snart med en ny mus med innebygd flashminne og USB-ladning.

Ny mus med minne og magnetisk ladning

Man skulle kanskje tro at det finnes nok av ulike musmodeller på markedet, men den gang ei. Stadig kommer det nye versjoner med mer eller mindre nyttig funksjonalitet.

Sist ut er Microsoft som i går avduket musen Memory Mouse 8000, og den har enkelte nyheter som lover godt. Musen skal være den første oppladbare på markedet som har innebygd flashminne på 1 GB i mottakerenheten. Hensikten er å tilby mest mulig via én eneste USB-port. Også ladningen av musen skjer via USB-grensesnittet.

Musen er nemlig utstyrt med et slags magnetisk ladesystem. En ladekabel festes magnetisk til undersiden av musen og til tuppen av mottakerenheten. Ladningen kan skje mens brukeren fortsatt benytter musen. Batteriet som følger med, er et vanlig, oppladbart AAA-batteri som skal holde til minst tre ukers bruk før ny ladning er nødvendig.

Musen kan også benyttes uten mottakerenheten dersom den brukes sammen med en PC med Bluetooth-støtte. Den har altså både en vanlig 2,4 GHz radio og en Bluetooth-radio. Rekkevidden skal være på omtrent 9 meter.

Musen er laserbasert, har selvfølgelig rullehjul som dessuten kan bikkes til sidene. Musen er utstyrt med to ekstra knapper på siden. Den leveres med en bæreveske som rommer de tre komponentene.

Microsoft oppgir at musen vil komme på markedet i oktober i år. Veiledede pris i USA er 100 dollar, i underkant av 600 norske kroner.