BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny mySAP skal gi flere oppgraderinger

mySAP ERP 2005 skal få flere kunder til å oppgradere fra R/3, og motstå en fristelse fra Oracle.

18. mai 2006 - 14:10

SAP avholder i disse dager en stor kundesamling, Sapphire 2006, i Orlando i Florida. Som vanlig ved slike anledninger er det en flom av nyheter, særlig for spesielt interesserte.

Blant de viktigste nyhetene er den offisielle lanseringen av mySAP ERP 2005. Det skal dreie som en vesentlig oppgradering i forhold til mySAP ERP 2004, og SAP har tilsvarende store forventninger til at langt flere kunder skal gå med på å forlate sitt kjente og kjære R/3-system.

mySAP-utgavene er deltrinn i en helhetlig overhaling av SAPs produkter for å tilpasse dem tjenesteorientert arkitektur (SOA eller «services oriented architecture»).

SAP-sjef Henning Kagermann sa på konferansen at overgangen til SOA – døpt ESA eller «Enterprise System Architecture» – følger planen, og vil bli fullført innen utgangen av 2007.

Det ble ikke opplyst på Sapphire hvor stor andel av kundene som har oppgradert fra R/3 til mySAP. På den andre siden sa SAPs sjef for ERP-løsninger, Tobias Dosch, at man venter langt raskere overgang til mySAP 2005 enn til mySAP 2004.

Dette er også påkrevet, blant annet fordi erkerival Oracle nettopp har kunngjort et tilbud til R/3-kunder som bruker Oracles database, om 55 prosent lavere pris på support- og vedlikeholdstjenester. SAP har forøvrig også kontret dette utspillet med et tilsvarende friere til PeopleSoft-brukere.

mySAP 2005 bygger på tilbakemeldinger fra 300 pilotkunder, og omfatter blant annet 500 nye tillegg til ESA, altså SAPs kommende SOA-arkitektur.

En viktig del av mySAP 2005 er et nytt og forenklet brukergrensesnitt, «Muse», beregnet på dem som ikke utelukkende arbeider mot SAP-applikasjoner.

Blant egenskapene er en veiviser som leder brukeren gjennom kompliserte forretningsprosesser. Muse er ikke klar ennå, men vil gjøres tilgjengelig i løpet av noen få måneder. Grensesnittet skal kunne kjøres på Windows, Linux og Mac, samt avanserte mobiltelefoner.

Et alternativ til Muse er Duet, tidligere kjent som Mendocino. Dette er et felles prosjekt med Microsoft, som går ut på å bruke Office-applikasjoner, vesentlig Excel og Outlook, som grensesnitt mot SAPs bedriftsapplikasjoner.

Et tredje alternativ er et grensesnitt som bygger på Adobes interaktive teknologi for utfylling av skjemaer.

Andre fremtredende egenskaper ved mySAP 2005 er bedre tilrettelegging for bransjespesifikke tillempninger, samt forbedringer innen analyse, rapportering, personal og endringer i forretningsmodell.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.