Ny Nav-høring i Stortinget

Det blir en ny høring om gjennomføringen av Navs moderniseringsprogram innen IKT i Stortinget fredag 6. februar.

Ny Nav-høring i Stortinget
(Til h.) Martin Kolberg (Ap), leder av kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, sier komiteen har behov for enda en Nav-høring. Her avbildet sammen med administrerende direktør Kjell Rusti fra IT-leverandør Sopra Steria. Bilde: NTB scanpix

Det opplyser leder Martin Kolberg (Ap) i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité til NTB.

Komiteen gjennomførte en Nav-høring også 28. november i fjor. Den nye høringen er en direkte oppfølging av denne.

– Etter at høringen ble gjennomført, er det kommet stadig nye opplysninger om gjennomføringen av moderniseringsprogrammet for IKT, sier Kolberg.

– Vi må få sikkerhet for at det vi fikk opplyst, stemmer. Det som blir sagt i mediene, stemmer ikke med det som ble sagt i høringen, sier han.

Kontrollkomiteen vil på et møte tirsdag også bestemme dato for en høring om regjeringens håndtering både av asylbarnsaken og sykehusstriden på Vestlandet. Da blir det også valgt saksordførere.

Saken om salg av norske marinefartøy til Vest-Afrika er imidlertid utsatt inntil videre.

– Det er en veldig alvorlig sak. Den er foreløpig utsatt fordi Forsvarsdepartementet ønsker å gjennomføre nye undersøkelser, sier Kolberg.

Han sier kontrollkomiteen tirsdag også vil vurdere om den skal følge opp nye korrupsjonspåstander i Telenor-saken som kom fram etter Telenor-høringen sist uke. (©NTB)

    Les også:

Les mer om: