TELEKOM

Ny nedetid rammer Skype

Brukere i en rekke land er berørt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. juni 2011 - 13:56

Skype melder i blant annet en Twitter-melding om at et lite antall brukere sliter med å koble seg på. Men ser man på mengden av andre Twitter-meldinger om Skype den siste timen, dreier det seg om mer enn en håndfull.

Dette er det andre tilfellet med nedetid som har inntruffet siden Microsoft kunngjorde kjøpet av Skype for omtrent en måned siden. Den forrige nedetiden inntraff den 26. mai. Også da meldte Skype først om at det bare gjaldt et begrenset antall brukere. Feilen ble den gang raskt identifisert. Den var knyttet til Windows-klienten og kunne ganske enkelt løses.

Det kan virke som om at dagens problemer rammer brukere i enkelte regioner. Norske brukere har meldt om problemer, og tilsvarende meldinger har ifølge Engadget kommet også fra blant annet Spania, Portugal, Italia, Australia, Japan, Malaysia, Brasil, Hviterussland, Kroatia, Bulgaria, Nederland og deler av Storbritannia. Det alene er mer enn et lite antall.

En Twitter-bruker skriver at alle hans kontakter er offline, bortsett fra dem som holder til på østkysten av USA.

De ferskeste driftsmeldingene fra Skype kan leses her.

Oppkjøpet av Skypet er ennå ikke fullført, så det er liten grunn til å tro at det er noe Microsoft har gjort som har forårsaket problemene.

Oppdatert: Skype melder tirsdag ettermiddag at årsaken til problemet har blitt identifisert, og at det jobbes med å utbedre det. Enkelte Skype-brukere melder nå at de får logget på, etter flere timer med nedetid.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.