Ny Neonode-mobil lanseres denne uken

Den svenske mobilleverandøren Neonode prøver på nytt med en ny mobiltelefon.

Ny Neonode-mobil lanseres denne uken

Den svenske mobilleverandøren Neonode prøver på nytt med en ny mobiltelefon.

Første gang digi.no skrev om svenske Neonode, var i desember 2002. Da lovet det svenske selskapet at dets første mobiltelefon skulle komme i salg tidlig i 2003. Selskapet gjentok løftene flere ganger inntil den Windows-baserte modellen N1 kom på markedet i slutten av 2004. En oppgradert utgave, N1M, kom i salg i begynnelsen av 2005. Men ingen av modellene skal ha skapt køer foran butikkene, for å si det slik.

    Les også:

Nå er det klart for et nytt forsøk fra Neonodes side. I en pressemelding annonserer selskapet i dag en global lanseringsfest for den nye mobiltelefonen Neonode N2 førstkommende torsdag. Festen arrangeres i Athen i samarbeid med MyPhone, som er distributør i Sørøst-Europa med selskaper som Vodafone og Wind på kundelisten.

Neonode N2 skal ifølge selskapet Neonode bli tilgjengelig i utvalgte butikker i Sørøst-Europa i løpet av sommeren. Selskapet skal dessuten være i sluttfasen av forhandlinger om distribusjonsavtaler for resten av Europa og andre større markeder.

Det mest interessante med Neonode N2 er nok brukergrensesnittet, som er basert på mobilens trykkfølsomme skjerm. I likhet med blant annet Apples iPhone, kan brukeren trykke på eller sveipe over skjermen med fingrene for å kontrollere mobilen, men kun med én finger om gangen.

Maskinvaren bærer preg av at modellen har vært under utvikling en stund. Den støtter ingen trådløs teknologi for overføring av data bortsett fra Bluetooth og GPRS. Den benytter miniSD flash-minnekort, som fysisk er større enn langt vanligere microSD, og det meste annet, slik som musikkavspiller med støtte for MP3 og WMA, 2 tommers skjerm og 2 megapiklers kamera, virker helt på det jevne i dagens marked.

Utseendemessig er Neonode N2 unik nok til å kunne gjenkjennes på avstand. Den er relativt liten, 47 x 77 x 14,7 mm og veier bare 60 gram.

Hvor mye den vil koste, er fortsatt uklart.

Til toppen