Ny Nero-utgave krever forsiktighet

Ahead har publisert en advarsel om at verktøy i den nye Nero 6-pakken kan slette mer fra harddisken enn del brukeren ønsker.

Ahead har publisert en advarsel om at verktøy i den nye Nero 6-pakken kan slette mer fra harddisken enn del brukeren ønsker.

Versjon 6 av CD- og DVD-brenneprogrammet Nero kom på markedet tidligere denne måneden. Pakken inneholder i tillegg til selve brenneprogrammet, en hel del programvare for håndtering og redigering av multimedia.

    Les også:

Nero Recode, som er et verktøy for å kopiere vanlige DVD-plater med film, ber brukeren velge en mappe for mellomlagring av data, første gang programmet startes opp. Det er her brukeren må være forsiktig. For når Nero Recode er ferdig med en jobb, slettes alle filene i den utpelte mappen. Hvis brukeren har bedt programmet benytte rotnivået (c:\) på harddisken eller en annen mappe med innhold som ikke bør slettes, kan dette få fatale følger, selv om programvaren ifølge Ahead skal gi en advarsel før dette skjer.

Brukere av Nero Recode bør derfor være nøye med å velge enn mappe som er opprettet nettopp for denne bruken. Det er ikke lurt å velge en mappe som benyttes som mellomlager av annen programvare, siden Nero Recode kan slette filer som den andre programvaren fortsatt kan ha behov for.

Ahead lover at en oppdatering som retter dette problemet vil komme så snart som mulig.

Du finner Aheads advarsel på denne siden.

Til toppen