Ny Netscape 6 beta om tre uker

Etter lange forsinkelser, lover nå America Online å lansere en beta-versjon av Netscape 6 i løpet av tre uker.

Etter lange forsinkelser, lover nå America Online å lansere en beta-versjon av Netscape 6 i løpet av tre uker.

I etterkant er det lett å påpeke at Netscapes forsøk på å kopiere suksessen bak Linux ble et dyrt grep. Å gi fra seg ansvaret for utviklingen av sin neste nettleser til en gruppe frivillige i januar 1998 har ført til store forsinkelser.

I mellomtiden har Microsoft blitt størst på nettlesere med sin Internet Explorer 5.0 og en beta-versjon av 5.5. For Netscape 4.7 støtter ikke alle de siste tekniske standardene for Internett.

Men nå lover America Online og Netscape at den nye versjon 6 (også kalt Gecko og Netscape 5) begynner å nærme seg. I løpet av april skal selskapet legge ut en beta-versjon. At et program går i beta-versjon pleier å bety at det er ferdig, det er bare feilretting som gjenstår.
Les mer om Netscape 6 og forsinkelsene:
Netscape 6.0 snart ferdig
Nå kan du laste ned testversjon av Netscape 5
Netscape enda mer forsinket, IE 5.5 beta allerede tilgjengelig
Netscape utklasset som web-leser

Netscape 6 er ikke bare en oppgradering, men et helt nytt program skrevet om fra bunn av. Den nye versjonen tar langt mindre plass i minne og på harddisk enn forgjengerne. Dette har Netscape gjort for å tilpasse seg det store markedet for andre typer datamaskiner enn PCer. Fra Mozilla.org, organisasjonen som utvikler Netscape, kan du laste ned en meget tidlig og lite brukervennlig versjon av Netscape 6.


Men når produktet er ferdig, kan det bli en farlig konkurrent for både Microsoft og mindre aktører som norske Opera. For både programmet og kildekoden er gratis, noe som har fått syv leverandører, blant annet IBM, Intel, Red Hat, Sun, NetObjects og Nokia til å legge planer for å tilpasse Netscape 6 til sine produkter.

Til toppen