BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny Netscape 7.0 øker farten

Netscape har ikke gitt opp og lanserer nå en tidlig versjon av sin nye nettleser Netscape 7.0. Her er nyhetene:

23. mai 2002 - 09:17

Den nye nettleseren er siste tilskudd på teknologistammen kalt Gecko, som igjen er basert på det åpne kildekode-miljøet Mozilla.

Selv om AOL eier Netscape, holder selskapet fremdeles fast på Microsoft Internet Explorer som standardnettleser, men passer seg for å gi garantier om at det er evigvarende situasjon. Tvert i mot signaliserer AOL at de vil intensivere satsingen på Netscapes nettlesere, om ikke annet for å bidra til at vi som surfer på nettet får flere produkter å velge mellom.

Det betyr ikke at AOL er en ridder i skinnende rustning ridende på en stor, hvit hest. For selv om salg av nettlesere så langt ikke har vist seg å være noen lukrativ bransje i seg selv, så ser naturligvis også AOL potensialet i å levere en egen nettleser som ruter brukerne innom bestemte nettsteder, det være seg AOLs egne eller sider som tilhører noen av deres teknologi- og innholdspartnere.

Netscape 7.0 kommer da også ferdig buntet med knapper til AOL Instant Messenger, Netscape Mail, RealNetworks' mediespiller og Net2Phone, samt AOL Music's Radio@Netscape-tjeneste. Og man benytter samtidig lanseringen til å gi nettstedet Netscape.com et designmessig løft. Funksjonelt blir det ikke store endringene - sidene fungerer fremdeles som en trafikkportal til innhold produsert av moderselskapet AOL Time Warner - eksempelvis med pekere til CNNs nyheter, Time Magazines kommentarer og Peoples kjendissladder.

Testversjonen av Netscape 7.0 finnes i versjon for både Windows, Mac og Linux.

Netscape 7.0 ser langt på vei ut som 6.0-versjonen, men under skallet er det for det meste Mozilla hele veien. Det vil forhåpentligvis løfte ytelsesnivået til Internet Explorer-nivå hva nedlastingshastighet angår. digi.no har lastet ned den nye nettleseren og kan bekrefte at det virker som det nå går fortere. Men programmet bærer preg av å være en testversjon - for eksempel er hovedknappene stokket om og noen er borte.

Last ned Netscape 7.0 Preview Release 1 her


(Minimum systemkrav: Windows 98/NT 4.0/2000/XP, 64MB RAM, 26MB harddiskplass. OBS! Avinstallerer er ikke inkludert i pakken. Siden det er snakk om en foreløpig versjon, anbefaler vi også at du tar sikkerhetskopi av viktige personlige filer og systemfiler FØR du installerer Netscape 7.0).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.