BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny Netscape 7.0 øker farten

Netscape har ikke gitt opp og lanserer nå en tidlig versjon av sin nye nettleser Netscape 7.0. Her er nyhetene:

23. mai 2002 - 09:17
Den nye nettleseren er siste tilskudd på teknologistammen kalt Gecko, som igjen er basert på det åpne kildekode-miljøet Mozilla.

Selv om AOL eier Netscape, holder selskapet fremdeles fast på Microsoft Internet Explorer som standardnettleser, men passer seg for å gi garantier om at det er evigvarende situasjon. Tvert i mot signaliserer AOL at de vil intensivere satsingen på Netscapes nettlesere, om ikke annet for å bidra til at vi som surfer på nettet får flere produkter å velge mellom.

Det betyr ikke at AOL er en ridder i skinnende rustning ridende på en stor, hvit hest. For selv om salg av nettlesere så langt ikke har vist seg å være noen lukrativ bransje i seg selv, så ser naturligvis også AOL potensialet i å levere en egen nettleser som ruter brukerne innom bestemte nettsteder, det være seg AOLs egne eller sider som tilhører noen av deres teknologi- og innholdspartnere.

Netscape 7.0 kommer da også ferdig buntet med knapper til AOL Instant Messenger, Netscape Mail, RealNetworks' mediespiller og Net2Phone, samt AOL Music's Radio@Netscape-tjeneste. Og man benytter samtidig lanseringen til å gi nettstedet Netscape.com et designmessig løft. Funksjonelt blir det ikke store endringene - sidene fungerer fremdeles som en trafikkportal til innhold produsert av moderselskapet AOL Time Warner - eksempelvis med pekere til CNNs nyheter, Time Magazines kommentarer og Peoples kjendissladder.

Testversjonen av Netscape 7.0 finnes i versjon for både Windows, Mac og Linux.

Netscape 7.0 ser langt på vei ut som 6.0-versjonen, men under skallet er det for det meste Mozilla hele veien. Det vil forhåpentligvis løfte ytelsesnivået til Internet Explorer-nivå hva nedlastingshastighet angår. digi.no har lastet ned den nye nettleseren og kan bekrefte at det virker som det nå går fortere. Men programmet bærer preg av å være en testversjon - for eksempel er hovedknappene stokket om og noen er borte.

Last ned Netscape 7.0 Preview Release 1 her


(Minimum systemkrav: Windows 98/NT 4.0/2000/XP, 64MB RAM, 26MB harddiskplass. OBS! Avinstallerer er ikke inkludert i pakken. Siden det er snakk om en foreløpig versjon, anbefaler vi også at du tar sikkerhetskopi av viktige personlige filer og systemfiler FØR du installerer Netscape 7.0).

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.