Ny nettruter fra Compaq

Mandag lanserte Compaq Computer en ny nettruter som skal senke prisene ved å eie og drive et nettverk med 50%. Med dette produktet skal Compaq ta opp konkurransen med Cisco.

Mandag lanserte Compaq Computer en ny nettruter som skal senke prisene ved å eie og drive et nettverk med 50%. Med dette produktet skal Compaq ta opp konkurransen med Cisco.

Compaq Netelligent 8500 er navnet på den nye nettruteren som skal ta opp konkuransen med Cisco Systems Inc., kjempen innen nettrutere i dagens Internettmiljø. Med Netelligent 8500 satser Compaq på å sikre selskapet en større andel innenfor det hurtig voksende nettverksmarkedet for små og mellomstore bedrifter.

Ruteren er basert på industristandard maskinvarekomponenter og Ciscos standard IOS (Internetworking Operating System). Dette er samme strategi de brukte når de skulle inn i servermarkedet og konkurrere med selskaper som IBM, DEC og Hewlett Pacard.

- Vi bruker samme fremgangsmåte ved å basere Compaqs Netelligent 8500s kommunikasjonsplattform på industristandard teknologi og strategiske partnerskap, sier Asbjørn Søgstad, markedsdirektør ved Compaq Computer Norway a.s i Compaqs pressemelding. Compaq utvidet sin samarbeidsavtale med Cicso om å utvikle markedet i retning av IOS i juli.

Netelligent 8500 er utbyggbar med 3 standard PCI kortplasser som gir støtte for Ethernet, Fast Ethernet eller seriell ISDN, og gir mulighet for Compaq hurtig å utvikle nye funksjoner som støtte for Token Ring, FDDI og Primary Rate ISDN. Ruteren er også utbyggbar med standard minnebrikker (SIMMs) og leveres med 8MB.

Med i pakken følger Compaq Netelligent Management 1.1 og Compaq Insight Manager 3.0 som sikrer forenkling og brukervennlighet ved konfigurering og administrasjon av klient/server nettverksmiljø.

Ruteren har en estimert utsalgspris på kr.17.300.- og skal være tilgjengelig hos Compaqs Autoriserte System Partnere i løpet av oktober.

Samtidig lanserte Compaq tre nye produkter til nettverksmarkedet.

Netelligent Dual 10/100 TX PCI UTP-kontroller, industriens første høytytende, doble 10/100 TX-kontroller optimert for serverapplikasjoner basert på Pentium Pro-prosessoren. Prisen ligger på kr. 2300.- eks.mva. og er umiddelbart tilgjengelig.

Netelligent 5606 administrerbar 100Base-T-svitsj som kobler arbeidsgrupper, servere og avdelinger sammen over en Fast Ethernet-forbindelse. 5606 kan leveres i to konfigurasjoner, en med seks Fast Ethernet 100Base-TX utganger og en med fem Fast Ethernet 100 Base-TX utganger og en 100Base-FX utgang. Netelligent 5606 er leveringsklar i oktober og har en estimert utsalgspris på kr. 32.000.- eks. mva.

100Base-FX-modul som knytter Compaq Fast Ethernet-fiberkonnektivitet til NetFlex-3/P og NetFlex-3/E som betyr at kundene som tidligere investerte i NetFlex nettverkskontrollere med tanke på oppgradering i fremtiden nå kan gjøre det. Modulen kan leveres i september og har estimert pris på rundt kr. 2000.- eks.mva.

Til toppen