BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny Nextel Explorer-fadese

Feil i Internet Explorer gjorde at Telenor Nextel skrapet 25.000 CDer med Internett-abonnement før påske. Nye 25.000 CDer med rettinger fra Microsoft ble produsert, men de inneholder fiks for kun tre av de seks kjente Explorer-feilene. Telenor velger allikevel å sende ut disse.

Jens Kanden
3. apr. 1997 - 18:25

Sikkerhetsskandalen med Microsoft Internet Explorer har blitt en kinkig affære for Telenor Nextel. Selskapet har som kjent valgt å satse eksklusivt på Explorer som nettleser for sine Internett-abonnenter.

I begynnelsen av mars hadde selskapet produsert 25.000 CD-ROM plater med Explorer-baserte Internett-abonnement som skulle distribueres til forhandlerne. Da sikkerhetsfeil ble oppdaget i Explorer, valgte Nextel å skrape de 25.000 CD-platene med Explorer 3.01. Selskapet jobbet iherdig med Microsoft for å få ferdig en ny norsk versjon av Explorer som inneholdt rettinger for de tre kjente sikkerhetsfeilene.

- Vi fikk feilrettingskode av Microsoft og rettet selv opp feilene i Explorer for å få fortgang i produksjonen av 25.000 nye CD-plater, forteller informasjonssjef i Telenor Nextel, Arne Cartridge til digi:tele.

Nextel fikk produsert 25.000 nye CD-plater, uten å være klar over at Explorer inneholdt ytterligere tre sikkerhetsfeil.

Atter en gang står altså selskapet med ferdigproduserte CD-plater med Explorer 3.01 - som inneholder sikkerhetsfeil. Forskjellen er at denne gang velger selskapet å distribuere CD-platene til butikkene.

- Vi kan ikke skrape 25.000 CD-plater igjen, sier Cartridge.

- Vi sender ut spesialtilpassede CD-er med norsk versjon av Explorer, og den norske versjonen av Explorer 3.02 er ikke tilgjengelig før om ti dager.

- Våre kunder kan oppdatere til engelsk Explorer 3.02 på vårt nettsted, forteller Cartridge.

Etter at digi:tele gjorde Telenor Nextel oppmerksom på saken, har selskapet oppdatert sitt nettsted for support til å inkludere oppgraderingsmuligheter til engelsk versjon av Internet Explorer 3.02 - en komplett oppgradering som fikser alle kjente sikkerhetsfeil i Explorer (da digi:tele var innom nettstedet onsdag inneholdt det bare referanser til feilfikser for de første tre feilene i Explorer 3.0 og 3.01.)

Det er klart at sikkerhetsfadesene har kostet endel, men Nextel akter ikke å stå igjen med regningen.

- Uten at jeg ønsker å gi et eksakt tall, kan jeg antyde at det kostet i størrelsesorden 100.000 kroner å trykke opp de 25.000 CD-platene vi måtte skrape. Jeg er sikker på at vi kommer til enighet med Microsoft om en fornuftig fordeling av kostnadene, sier en diplomatisk Cartridge.

- Jeg vil understreke at vi står ved vårt valg av Internet Explorer, og jeg vil berømme selskapets dedikerte innsats for å fikse feilene. Det er viktig for oss, avslutter Cartridge.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.