BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ny Nintendo-maskin under utvikling

Nintendo vil igjen ta opp konkurransen med Sony og Sega og utvikler nå en maskin som skal konkurrere med PlayStation 2 og Dreamcast. Spørsmålet er om ikke maskinen kommer i seneste laget.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. mai 1999 - 17:38

Nintendo annonserte onsdag at selskapet vil lansere en ny spillmaskin i slutten av år 2000. Selskapet er dermed det siste av de tre store til å avsløre neste generasjon av spillmaskiner. Men siden maskinen fra Nintendo kommer omtrent to år senere på markedet enn Segas Dreamcast, og ett år senere enn PlayStation 2, må maskinen har suveren ytelse for å kunne konkurrere.

Ifølge BBC News har Nintendo inngått en avtale med IBM om å lage en spesialbygget 400 MHz prosessor for spillmaskinen (PlayStation 2 har en 300 MHz-prosessor). Maskinen vil i tillegg være utstyrt med en DVD-spiller fra Matsushita.

Spillene til Nintendos spillmaskiner har til nå vært levert på spesielle kassetter. Disse er raske, men temmelig dyre å produsere. De er derfor ikke så populære hos spillprodusentene. CD-ROM og DVD er betydelig billigere å produsere. Ifølge BBC News er Sonys valg av CD-ROM som medium for PlayStation en av de viktigste årsakene til maskinens suksess.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra