FORBRUKERTEKNOLOGI

Ny norsk bank har skrudd på støtte for betaling med Google-, Fitbit- og Garmin Pay

Sbanken støtter nå Google-, Fitbit- og Garmin Pay.
Sbanken støtter nå Google-, Fitbit- og Garmin Pay. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
3. juli 2019 - 09:50

Onsdag åpnet Sbanken opp for betaling med mobil og smartklokke. Betalingstjenestene fra Google, Fitbit og Garmin er dermed tilgjengelig for bankens kunder.

– Vi har jevnt trykk fra våre kunder som ønsker å bruke de tre betalingstjenestene. For oss er det viktig å gi nordmenn valgfriheten til å velge det de selv ønsker, sier daglig leder Magnar Øyhovden i Sbanken.

Enklere betaling

Google Pay kan brukes til mobilbetaling for kunder med Android-telefon, og av alle med Google-konto til å handle i apper og nettsteder.

Fitbit Pay og Garmin Pay gjør at du kan betale direkte med en av klokkene som støtter tjenestene.  

I slutten av mai åpnet også DNB opp for Google Pay.

Sbanken er etter alt å dømme den ellevte norske banken som støtter Google Pay. De øvrige er Danske Bank, Brabank, OBOS banken, Komplett bank, Monobank, Nordea, Revolut, Sparebanken Sør og Storebrand og DNB.

Overalt fra 2020

Også Apple Pay støttes av flere norske banker. Storebrand kom med slik støtte i slutten av mai, og fra før har tjenesten vært støttet av Monobank, Brabank, Nordea, Santander Consumer Finance, Sbanken og ST1.

For å betale i butikk via telefon eller klokke må utsalgsstedet har skrudd på kontaktløs betaling på bankterminalene.

Omtrent to av tre norske butikker og andre brukersteder støtter kontaktløs betaling.

Det skal stort sett være dagligvarebutikker som ennå ikke har skrudd på støtten. Fristen for å gjøre dette er 1. januar 2020. 

– Da vi som en av de første bankene kom med Apple Pay i fjor så vi en stor nysgjerrighet blant nordmenn for å prøve ut betaling kun ved hjelp av mobilen. Nå blir vi en av få norske banker som tilbyr alle betalingsløsningene som er tilgjengelig, sier Øyhovden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.