Ny Office-pakke for Mac er klar

Microsoft lanserte denne uken Office 2004 for Mac. Nyhetene er mange.

Microsoft lanserte denne uken Office 2004 for Mac. Nyhetene er mange.

Office 2004 for Mac ble lansert av Microsoft denne uken. Programvarepakken, som består av verktøyene Word, Excel, Entourage, PowerPoint og MSN Messenger, i tillegg til en rekke mindre verktøy. Professional-utgaven av Office 2004, som først kan ventes i andre halvdel av 2004, vil også inkludere Virtual PC 7.

Foreløp er Office 2004 bare tilgjengelig på engelsk og japansk. Innen den 25. juni skal det også slippes utgaver på fransk, italiensk, svensk, tysk og spansk. Noen norsk utgave er ikke planlagt.

Blant de viktigste nyhetene i Office 2004 bedre muligheter for å spore endringer, blant annet gjennom kommentarballonger. MSN Messsenger er integrert med Track Changes-egenskapen i Word 2004, slik at brukere i sanntid kan diskutere et Word-dokument med andre uten å måtte forlate Word.

Office 2004 har nå fått Unicode-støtte og dermed støtte for inndata og visning av data på mer en 30 språk.

Lengden på filnavn er ikke lenger begrenset til 31 tegn.

Excel har fått støtte for XML-filer ved å benytte Excel Spreadsheet Schema. Dette skal forenkle delingen av komplekse data.

Project Center skal være en enkel måte vise fram alle e-postmeldinger, filer, kontakter, møter og oppgaver relatert til et spesielt prosjekt. Brukerne kan dele prosjektinformasjonen med hverandre.

Compatibility Reports beskriver egenskaper i Office-informasjon som kan være problematiske på en annen plattform eller med eldre utgaver av Office. Brukerne gis muligheten til å rette problemene.

En langt mer komplett oversikt over nyhetene finne på denne siden.

Standard-utgaven av Office 2004 for Mac koster i USA 399 dollar, mens Professional-utgaven vil koste 499 dollar.

Til toppen